На Херсонщині врятували 40 га зернових від пожежі, яку спричинив ворожий обстріл

На Херсонщині врятували 40 га зернових від пожежі, яку спричинив ворожий обстріл

Укрінформ
На Херсонщині, на території Кочубеївської громади, поліцейські врятували 40 га зернових від пожежі, яка сталася через обстріл російськими військовими.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє поліція Херсонської області.

«Працівники відділення №1 Бериславського районного відділу поліції під час патрулювання с.Пригір’я Кочубеївської територіальної громади помітили на околиці села дим. Горіла суха трава, вогонь перекинувся на полезахисну смугу, яка відділяла 40 гектарів поля зернових», - йдеться у повідомленні.

Перед цим населені пункти громади обстріляли російські військові, через що і сталося займання, інформують у поліції.

Поліцейські першими відреагували на надзвичайну ситуацію та почали гасити вогонь підручними засобами, викликали пожежників. На допомогу прибули і військові з місцевими жителями. Спільними зусиллями вогонь загасили, врожай вдалося зберегти, зазначають у поліції.

Нині поліцейські з рятувальниками збирають речові докази, буде відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Читайте також: Мер Херсона Колихаєв відмовився співпрацювати з російською владою

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині в селі Заградівка Кочубеївської громади чоловік підірвався на власному полі на касетній міні, внаслідок російського обстрілу зазнала тяжкого поранення місцева жителька, медики з Кривого Рогу борються за її життя.

У Херсонській області російські війська продовжують обстріл звільнених ЗСУ населених пунктів та утримання позицій на захоплених територіях. Бойові дії загарбники ведуть всіма видами зброї.

Фото: Поліція Херсонської області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-