На Херсонщині загарбники створили спеціальні групи – зафарбовувати українську символіку

На Херсонщині загарбники створили спеціальні групи – зафарбовувати українську символіку

Укрінформ
У Херсоні російські загарбники для зафарбовування української символіки, яка з'являється завдяки руху опору, створили спеціальні групи – осіб членів цих груп пропагандисти не показують.

Про це повідомив у Фейсбуці перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

«Для зафарбовування української символіки створено спеціальні групи із нібито місцевої молоді, які поверх неї малюють триколори. Ось тільки чомусь на фото та відеоматеріалах обличчя цієї «місцевої молоді» закриті масками, або ж зйомка ведеться зі спини...», - йдеться у повідомленні.

Соболевський також зазначив, що на Херсонщині влаштували справжнє полювання на українських патріотів, які фактично з перших днів окупації були змушені працювати у форматі підпілля.

Загарбникам настільки важливо придушити рух опору, що нанесення патріотичної символіки або жовто-блакитних стрічок і прапорів окупанти офіційно прирівняли до екстремізму, оголосили нагороду за будь-яку інформацію про патріотів, провели сотні обшуків по всій області за адресами реєстрації активістів та на комунальних підприємствах облради, додав Соболевський.

У своєму Телеграмі він оприлюднив новий покажчик, який з'явився на вулиці Некрасова у Херсоні – на ньому написано «Чорнобаївка». Місцеві жителі начебто натякають окупантам, чим усе закінчиться, зазначив Соболевський.

Читайте також: На Херсонщині загарбники намагаються відновити мости

Як повідомляв Укрінформ, 30 травня загарбники відключили на Херсонщині інтернет та мобільний зв'язок від українських операторів; блокують «зелені коридори», евакуацію, викрадають мешканців області.

На території окупованої Херсонщини російські агресори вибірково ходять по багатоквартирних будинках і відкривають квартири насильно, шукають тих, хто має відношення до руху опору. У Херсоні слід ще більше дбати про власну безпеку українським активістам та журналістам – загарбники оголосили, що готові "купувати" інформацію про них.

Фото: Юрій Соболевський/ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-