У Миколаєві СБУ затримала коригувальника ворожого вогню

У Миколаєві СБУ затримала коригувальника ворожого вогню

Укрінформ
У Миколаєві контррозвідники Служби безпеки України затримали місцевого жителя, який забезпечував російським військам дані для коригування вогню по інфраструктурних об’єктах міста.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Встановлено, що зловмисник ініціативно збирав і поширював у російських інтернет-спільнотах інформацію про позиції українських військ та об’єкти критичної інфраструктури Миколаєва.

Зібрані чоловіком дані використовували спецслужби та війська російської федерації для здійснення ракетних та артилерійських ударів по військових і цивільних об’єктах міста. Так, унаслідок дій зловмисника були зруйновані декілька таких споруд.

Читайте також: росіяни вдарили вночі по Миколаєву з РСЗВ «Смерч» та ракетами С-300

У ході обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили та вилучили засоби фіксації й поширення вказаних даних.

Коригувальнику оголошена підозра за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних сил України). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Читайте також: У Миколаєві російськими обстрілами пошкодили 680 приватних будинків і 500 багатоповерхівок

Зловмиснику загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, за поширення даних про пересування підрозділів ЗСУ повідомили про підозру двом жителям Харкова. Один із них – колишній правоохоронець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-