На Херсонщині за добу від ворожих обстрілів загинула жінка, є поранені

На Херсонщині за добу від ворожих обстрілів загинула жінка, є поранені

Фото
Укрінформ
На Херсонщині минулої доби, 4 серпня, внаслідок артилерійських обстрілів з боку військ рф загинула жінка, кілька людей отримали поранення. Крім того, загарбники викрали трьох людей.

Про це повідомляє у Фейсбуці поліція Херсонської області, передає Укрінформ.

"На Херсонщині через артобстріли російськими військовослужбовцями сіл Білогірка, Іванівка, Потьомкіне, Осокорівка, Посад-Покровське та Князівка тяжких поранень зазнали місцеві жителі, є загибла, зруйновано приватні будинки", - йдеться у повідомленні.

Загалом за минулу добу поліція відкрила 20 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів армії рф на Херсонщині.

У поліції зазначили, що в селі Благодатне Скадовського району озброєні російські військові викрали трьох чоловіків. Нині їх місцезнаходження невідоме.

Одне з великих фермерських господарств області позбавили можливості здійснювати господарську діяльність: військові рф викрали та знищили весь врожай пшениці, соняшнику й кукурудзи, який зберігався на 11 зернотоках у різних населених пунктах області.

Через обстріли російськими військовими сталося займання лісосмуги уздовж траси Харків-Сімферополь біля міста Генічеськ.

У місті Берислав представники окупаційних військ рф захопили приміщення фахового коледжу, поставили там нового "керівника" та пропонують студентам навчатися за російськими стандартами.

В обласному центрі загарбники викрали три баржі і 6 транспортних засобів, які належать компанії одного з мобільних операторів. На території комунального підприємства російські військові зрізали болгаркою замки, викрали з офісу та складських приміщень все майно, яке вивезли на автомобілях. З території будівельного підприємства за допомогою важкої техніки викрали 800 тонн щебеню. Озброєні представники силових структур рф захопили приміщення одного з управлінь Херсонської міської ради. Також захоплене приміщення державної установи на вул.Філатова, матеріальні збитки становлять понад 10 млн грн.

Унаслідок обстрілів сталося займання двох складських приміщень на площі 600 м кв.

Читайте також: На Херсонщині загарбники посилюють фільтраційні процедури

За всіма фактами відкриті кримінальні провадження за ст.110 «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України» Кримінального кодексу України та ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» КК України.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Фото: Поліція Херсонської області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-