Управління Верховного комісара ООН у справах біженців планує відкрити офіс в Одесі

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців планує відкрити офіс в Одесі

Фото
Укрінформ
Представники Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні вбачають потребу посилення своєї присутності в Одесі як важливому транзитному центрі України.

Як передає Укрінформ, про це повідомила в Телеграмі пресслужба Одеської міськради, пославшись на координатора Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців Іслам Шалабі, що обговорив з мером Одеси Геннадієм Трухановим співпрацю у сфері надання допомоги внутрішньо переміщеним особам.

«Сьогодні в Одесі зареєстровано понад 34 тисяч внутрішньо переміщених осіб, а всього за 8 років у нас поселились їх понад 80 тисяч. У місті працюють 4 гуманітарних центри, де люди отримують необхідну допомогу від міста, волонтерів та міжнародних організацій», - зазначив Труханов.

За словами мера, з урахуванням потреб переселенців у місті відкрили ринок праці, де «гості міста можуть працевлаштуватись».

Зі свого боку, Шалабі розповів про плани відкриття офісу УВКБ в Одесі.

«Ми бачимо, що Одеса - одне із міст, яке надає не тільки є прихисток для внутрішньо переміщених осіб, а й стало транзитним містом, через яке українці виїжджають та повертаються з-за кордону», - констатував координатор УВКБ ООН.

З огляду на це УВКБ ООН бачить необхідність «підсилити свою присутність в Україні, а саме в Одесі», сказав Шалабі.

Читайте також: Україна сподівається на посилення практичної допомоги від УВКБ – Жовква

Координатор УВКБ ООН у справах біженців в Україні Іслам Шалабі та радник з питань захисту Володимир Цололо також обговорили з заступником очільника Одеської ОВА Борисом Волошенковим програми співпраці щодо підтримки ВПО та надання гуманітарної допомоги.

Як повідомлялось, за даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ), станом на початок червня з України за кордон через війну виїхало вже майже 7 млн осіб. Ще близько 8 млн людей, за оцінками ООН, стали внутрішніми переселеними особами, які переїхали із зони бойових дій у безпечніші області України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-