Щодня повітряна тривога і загрози з моря: Братчук розповів про ситуацію на Одещині

Щодня повітряна тривога і загрози з моря: Братчук розповів про ситуацію на Одещині

Укрінформ
Безпекова ситуація в Одеській області відносно спокійна, хоча через загрозу ракетних ударів лунають сигнали повітряної тривоги.

Про це заявив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук на брифінгу у Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Ситуація в оперативній зоні Одеського регіону наразі відносно спокійна, хоча щоденно лунають сигнали повітряної тривоги через загрозу ракетних ударів з боку Чорного моря. Буквально вчора, 30 серпня, підрозділ ППО знищив ще один ворожий безпілотник, який намагався здійснити розвідку. Ймовірно, для трьох російських кораблів – ракетоносіїв, що чергують у морі, маючи на борту до 20 ракет типу «Калібр». Втім, сподіваємось, що оксамитовий сезон на півдні України перетвориться для загарбників у «бавовняний», - зазначив Братчук.

Читайте також: У Чорному морі після шторму можуть дрейфувати міни

За його словами, на Одещині також посилили охорону ділянки державного кордону на напрямку Придністров’я. Тож коли жителі регіону чують уночі звуки пострілів без сигналів повітряної тривоги, це свідчення того, що йдуть бойові тренування українських військових.

Стосовно ймовірності ворожої морської десантної операції, речник ОВА висловив переконання, що російські війська не мають необхідної для цього підтримки з суходолу.

Читайте також: Південь: ЗСУ ліквідували майже 120 загарбників та понад 30 одиниць ворожої техніки

«Що стосується можливих дій окупаційного корпусу в Придністров’ї, тримаємо ситуацію під контролем, але військової активності поки не відзначаємо», - додав він.

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого по 31 серпня ліквідували близько 47 тисяч 900 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-