На Київщині через вторгнення рф без батьків залишилося 13 дітей

На Київщині через вторгнення рф без батьків залишилося 13 дітей

Укрінформ
Унаслідок бойових дій та повномасштабного вторгнення росії 13 дітей на Київщині залишилися без батьків.

Про це поінформувала пресслужба Київської ОВА, передає Укрінформ.

«Унаслідок бойових дій та агресії росії на Київщині 13 дітей залишилися без батьків. Наразі вони проживають у сім’ях опікунів», - уточнюється у повідомленні.

2 вересня голова Київської ОВА Олексій Кулеба зустрівся із цими дітьми та їхніми опікунами і привітав із початком нового навчального року.

«Попри війну та її жахливі наслідки, діти мають продовжувати навчання, а завдання дорослих – зробити їхнє життя безпечним та комфортним. Сьогодні дуже важливо дарувати світлі емоції всім дітям. Адже вони найбільше потребують нашої уваги та опіки», – поінформував Кулеба.

Читайте також: У росію незаконно вивезли понад сім тисяч українських дітей

Зокрема, у цей день діти відвідали Київський планетарій, де переглянули фільм «Подорож сонячною системою», та отримали від КОВА пам’ятні подарунки.

Зазначається, що діти, які залишилися без батьків через вторгнення рф, перебувають під особливою опікою КОВА. Зокрема, улітку для них було організовано відпочинок як на території західних областей України, так і за кордоном. За інформацією установи, частина з цих дітей наразі досі перебуває на відпочинку.

Звертаючись до дітей на цій зустрічі, Кулеба закликав їх бути пильними, допомагати один одному і підтримувати у скрутну мить, а головне – не нехтувати правилами безпеки.

Читайте також: В Україні безвісти зниклими вважаються 228 дітей

«У наших реаліях усі мають бути зібраними та відповідальними. Ви – наше майбутнє. Тож саме від вас залежить, якою наша країна буде завтра. Бажаю кожному з вас вдалого та безпечного навчального року», – сказав очільник КОВА.

Як повідомлялося, очільник КОВА Олексій Кулеба поінформував, що вийшов тизер фільму «Область героїв» - про українців, які рятували життя в містах Київщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-