Аварійність водопровідних мереж у Миколаєві зросла у п’ять разів - Кім

Аварійність водопровідних мереж у Миколаєві зросла у п’ять разів - Кім

Укрінформ
Аварійність водопровідних мереж у місті Миколаєві зросла у п’ять разів через те, що водозабір здійснюється з іншого джерела і по них подається вода підвищеної солоності.

Про це сказав голова обласної військової адміністрації Віталій Кім на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Питної води в кранах миколаївців немає, ми подаємо технічну воду. При цьому, аварійність водопровідних мереж зросла у п’ять разів через те, що водозабір здійснюється з іншого джерела і по них подається вода підвищеної солоності. «Водоканал» та комунальні служби постійно ремонтують мережі, бо не витримує запорна арматура», - сказав Кім.

Він також зазначив, що наразі здійснюється ремонт водопроводу діаметром 500, куди потрапила ворожа ракета під час обстрілу Миколаєва.

За словами голови ОВА, під час воєнного стану заборонено капітальні видатки, тому інфраструктурні об’єкти можна відновлювати лише в разі аварії або в межах поточного ремонту.

Читайте також: У Миколаєві внаслідок ракетного удару пошкоджені 24 будинки

Як повідомлялося, 12 квітня Миколаїв залишився без централізованого водопостачання через зруйнований водогін у Херсонсьій області. Кабінет Міністрів України виділив для КП «Миколаївводоканал» на відновлення централізованого водопостачання у місті 56 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-