У МВС не підтверджують нібито затримання російських вчителів на Харківщині

У МВС не підтверджують нібито затримання російських вчителів на Харківщині

Укрінформ
У Міністерстві внутрішніх справ наразі не можуть підтвердити інформацію про нібито затримання російських вчителів на уже звільнених територіях Харківщини, зокрема, у Куп’янську.

Про це в ефірі українських телеканалів сказав перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін, передає кореспондент Укрінформу.

“Не можу наразі підтвердити затримання російських вчителів ані у Куп’янську, ані в інших населених пунктах Харківщини. Поліції про такі факти не відомо”, - сказав він.

Перший заступник міністра зазначив, що всі, хто допомагав загарбникам, мають нести відповідальність. “Ми отримали у деяких звільнених містах списки колаборантів, які співпрацювали з ворогом, і вже точно підтвердили колабораційну діяльність щонайменше 21 особи. Робота на цьому напрямку триває”, - повідомив Єнін.

Читайте також: Більше смертей, ніж у Бучі: у МВС припускають, що можуть виявити на звільненій Харківщині

Він зазначив, що росіяни втікали з Харківщини настільки швидко, що залишили багато документів, які, по суті, документують їхню злочинну діяльність.

Читайте також: Катівні знайшли в низці населених пунктів Харківщини

Як повідомлялося, у росЗМІ раніше поширили інформацію про те, що голова слідчого комітету рф олександр бастрикін доручив порушити кримінальну справу «за фактом затримання українськими військовослужбовцями вчителів, які викладали за російськими навчальними програмами на території Харківської області».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-