Через ворожий обстріл Херсона загинула родина – батьки та двоє дітей

Через ворожий обстріл Херсона загинула родина – батьки та двоє дітей

Укрінформ
Через обстріл російськими загарбниками Таврійського мікрорайону Херсона загинула родина – батьки та двоє малолітніх дітей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє прокуратура Херсонської області у Фейсбуці.

«Цинічний обстріл окупантами Таврійського мікрорайону Херсона; серед вбитих - двоє дітей», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 14 вересня 2022 року російські загарбники здійснили артилерійський обстріл вулиці Покришева Таврійського мікрорайону Херсона. Снаряд влучив у землю поблизу багатоповерхових житлових будинків, а в епіцентрі вибуху опинилася родина. Від отриманих поранень загинули чоловік, жінка та їх двоє малолітніх дітей.

За оперативною інформацією, загибле подружжя - колишні співробітники поліції. Обстріл житлового масиву здійснювався зі сторони селища, яке перебуває під контролем військовослужбовців збройних сил рф та незаконних збройних формувань.

Читайте також: У Херсоні – «приліт» в будівлю, де розміщувався «уряд» загарбників

Такі дії загарбників свідчать про чергове цинічне порушення норм міжнародного гуманітарного права, проведення провокацій для залякування місцевого населення, а також дискредитації Збройних Сил України, інформують у прокуратурі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється УСБ України в Херсонській області.

У соцмережах повідомляють про те, що у результаті обстрілу загинула родина – подружня пара та двоє їх дітей - дівчаток.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні російські військові вчинили провокацію, обстрілявши Таврійський район і убивши мирних мешканців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-