Кім: У нас є плани евакуації у разі аварії на Південноукраїнській АЕС

Кім: У нас є плани евакуації у разі аварії на Південноукраїнській АЕС

Укрінформ
Наразі загрози ядерної катастрофи немає, проте розроблений план і маршрути евакуації на випадок аварії на Південноукраїнській АЕС, територія якої зазнає обстрілів з боку росіян.

Про це 20 вересня в ефірі загальнонаціонального телемарафону сказав голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, коментуючи вчорашній ракетний удар по території Південноукраїнської АЕС, передає Укрінформ.

«У нас є плани евакуації у разі аварії на ПУАЕС, адже це об’єкт підвищеної небезпеки і він давно розроблений. Є транспорт, окремий гарнізон, все, що стосується і 30-кілометрової зони, і далі. Усі маршрути складені. Але, на мою думку, росія має зовсім з'їхати з глузду, щоб допустити ядерну катастрофу, тому що це буде крах для неї», - сказав Кім.

За його словами, 19 вересня росіяни, найімовірніше, завдали удар саме по території АЕС високоточною ракетою «Іскандер». Це свідчить про те, що вони усвідомлено били не по самому об'єкту, а щоб спробувати шантажувати Україну і схилити до переговорів.

«На даний момент прямої загрози немає, ми готові до найгіршої ситуації, але вважаю, що її не буде», – сказав голова ОВА.

Читайте також: Галущенко обговорив із польською міністеркою обстріл Південноукраїнської АЕС

Як повідомлялося, на Миколаївщині через постійні обстріли 94 населені пункти знаходяться без електропостачання, водопостачання та водовідведення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-