На Херсонщині по селах їздять автоматники, примушуючи голосувати на псевдореферендумі

На Херсонщині по селах їздять автоматники, примушуючи голосувати на псевдореферендумі

Укрінформ
На Херсонщині по селах їздять автоматники, примушуючи голосувати на псевдореферендумі, також є інформація про те, що для «голосування» масово завозять людей з Криму.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич, передає Укрінформ.

«Отримуємо численні звернення з Херсонщини про фейковий референдум. З Криму масово завозять людей для голосування. По селах їздять автоматники, примушують голосувати мешканців. У Херсоні, Чорнобаївці, інших містах виламують двері й примушують голосувати. Озброєні «помічники» ходять по під‘їздах і влаштовують «голосування на дому», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Херсонщині для примусу участі у фейкореферендумах задіяли «виїзні дільничні комісії»

Зазначається, що росія організувала чергову низькопробну театральну постанову для свого внутрішнього споживання. Херсонці псевдореферендум ігнорують, демонструючи свою громадянську позицію, підкреслив Янушевич. Він закликав мешканців області бути обережними. Найкращий вихід - не відчиняти двері й не брати участь у цій постановці. Посилатися при цьому на хворобу - ковід чи туберкульоз.

«Якщо ви вимушені спілкуватися із «організаторами», говоріть, що за день-два прийдете на дільницю», - зазначив Янушевич.

Він підкреслив, що за цей тероризм росія неодмінно понесе жорстку відповідальність.

Читайте також: На Херсонщині військові рф викрали старосту села Надеждівка

Як своєю чергою розповіла у Фейсбуці депутат Новокаховської міської ради Ірена Лепень, яка нині перебуває за межами Нової Каховки, нині у місті лишилося 15% населення, інші тимчасово покинули рідні домівки і виїхали. Вона припускає, навіть явка 20% з них на так званий «референдум» - досить малоймовірна. Подібні вистави, за словами депутата, до референдуму в загальноприйнятому визначенні ніякого відношення не мають.

Як повідомляв Укрінформ, більшість людей, які дали згоду на роботу у «виборчих комісіях» для проведення так званого референдуму, уже ідентифіковані.

Депутати Херсонської обласної ради як представники спільних інтересів територіальних громад Херсонської області ще 12 березня ухвалили звернення про те, що Херсонщина – це частина суверенної та унітарної України.

Читайте також: На Херсонщині російські загарбники викрали ще 12 людей

З Херсонщини надходить інформація про примус до участі у так званому «референдумі», в облраді закликають херсонців повідомляти про такі факти правоохоронним органам і подбати про власну безпеку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-