На Херсонщині загарбники оголосили канікули і пропонують «оздоровити» дітей у Криму

На Херсонщині загарбники оголосили канікули і пропонують «оздоровити» дітей у Криму

Укрінформ
На Херсонщині напередодні деокупації російські загарбники хочуть взяти дітей у заручники під виглядом оздоровлення на канікулах.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці написав депутат облради Сергій Хлань.

«Херсонщина. Напередодні деокупації рашисти хочуть узяти дітей у заручники під виглядом оздоровлення на канікулах», - повідомив Хлань.

Він відзначив, що самопроголошена влада оголосила про канікули у школах Херсонщини — з 6 по 21 жовтня (нібито через прохання батьків, насправді у зв’язку з контрнаступом ЗСУ). У цей період загарбники запрошують дітей поїхати в анексований Крим начебто на оздоровлення, інформує депутат.

Він нагадав, що подібні «благородні ініціативи» вже були на Харківщині, коли батьків умовили відправити дітей до літніх дитячих таборів у росію. Після втечі загарбників дітей не повернули, хоча терміни «путівок» вийшли.

«Схоже таку хитрість росіяни планують і в нас, на Херсонщині. Батьки, рашисти не хочуть оздоровлювати українських дітей, це — провокації. Дітей хочуть узяти в заручники, викрасти, переселити», - написав Сергій Хлань.

Він підкреслив, що за подібні дії російська федерація понесе відповідальність, але батьки мають зробити все, щоб захистити своїх дітей, а отже тримати їх якомога далі від російських загарбників.

Читайте також: Колаборанти з Херсонщини вивозять родини у Крим

Як повідомлялося, після деокупації Харківської області батьки не можуть повернути дітей, яких відправили на літній відпочинок до росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-