Енергодар лишається біз світла та води, люди розводять багаття на вулицях – мер

Енергодар лишається біз світла та води, люди розводять багаття на вулицях – мер

Укрінформ
Тимчасово захоплений Енергодар Запорізької області залишається без електро- та водопостачання, обстріли з боку російських військ перешкоджають швидкому проведенню аварійно-відновлювальних робіт.

Про це у Телеграмі повідомив міський голова Дмитро Орлов, передає Укрінформ.

"Станом на зараз Енергодар все ще залишається без світла та води. Регулярні обстріли заважають проводити швидкі аварійно-відновлювальні роботи. Відповідно, вже третю добу люди позбавлені можливості приготувати їжу. Вчора ввечері містяни розкладали багаття прямо біля будинків, щоб забезпечити себе хоч якимись гарячими стравами або напоями", - зазначив Орлов.

Він також попередив енергодарців, що посадки та лісова зона можуть бути заміновані загарбниками, тож збирати сухі гілки для багаття там дуже небезпечно.

Загострюється у місті ситуація з питною водою. "Окупанти і колаборанти при «владі» цією проблемою не переймаються, оскільки здебільше забезпечили себе генераторами. А от людям скрутно", - написав міський голова.

Читайте також: росіяни мінують об’єкти інфраструктури в Енергодарі

За його словами, українська влада неодноразово намагалася доправити в Енергодар гуманітарні вантажі з продуктами харчування, засобами гігієни тощо, а також готова організувати оперативну доставку та видачу в місті питної води. Проте тривалий час усі гуманітарні вантажі з підконтрольних Україні територій в місто не пропускають загарбники.

Як повідомлялося, 7 жовтня потужні обстріли спричинили відключення електроенергії в Енергодарі. Разом зі світлом зникло і водопостачання.

Наступного дня вдалося поновити електропостачання та зв’язок, розпочалося й відновлення водопостачання. Проте після чергового вибуху знову зникло світло в Енергодарі та навколишніх населених пунктах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-