З деокупованих районів Харківщини евакуювали понад 17 тисяч осіб

З деокупованих районів Харківщини евакуювали понад 17 тисяч осіб

Укрінформ
З деокупованих у вересні районів Харківщини евакуювали понад 17 тис. людей.

Про це повідомила кореспондентові Укрінформу координатор евакуації населення по Харківщині чеської громадської організації Helping to leave Діна Уріх.

“У рамках єдиного Координаційного гуманітарного центру, створеного разом з волонтерськими фондами Way of Ukraine, Eventroom_ua, ETOC, представниками Xарківської OBA та Червоного хреста, а також за підтримки Міністерства з питань реінтеграції, за останній місяць до Харкова евакуйовано 17 317 людей”, - повідомила Уріх.

Читайте також: Укрзалізниця призначила на сьогодні евакуаційний потяг

За її даними, багато людей їдуть до рідних або знайомих, але частині евакуйованих дуже потрібна допомога з житлом.

“Зокрема, 9 жовтня за величезної підтримки Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України й особисто Ірина Верещук евакуювали 52 людини до міста Хмельницький. Там вони житимуть у комфортному центрі з триразовим харчуванням, а також отримають допомогу в оформленні всіх виплат та влаштуванні діток до садків і шкіл. Більшість евакуйованих - мами з дітьми, які 7 місяців провели в окупації”, - зазначила Уріх.

Вона додала, що виїхати з деокупованих територій хочуть іще тисячі людей.

Читайте також: З Вовчанської громади на Харківщині евакуюють близько 100 постояльців геріатричного пансіонату

“У нашій базі заявок наразі близько 2500 відкритих, і в кожній з них, як правило, зареєстровані 2-3 особи”, - сказала Уріх.

Як повідомлялося, в ході вересневого контрнаступу ЗСУ майже всю захоплену військами рф територію Харківщини звільнили, бої точаться за менше 5% території Куп'янського району. У деяких звільнених населених пунктах неможливо провести опалювальний сезон через руйнування інфраструктури, завдані загарбниками, також продовжуються ворожі обстріли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-