Посадовець ДСНС на Донеччині «переконав» 56 підлеглих перейти на бік ворога - ДБР

Посадовець ДСНС на Донеччині «переконав» 56 підлеглих перейти на бік ворога - ДБР

Фото
Укрінформ
Держбюро розслідувань викрило заступника начальника одного з рятувальних загонів Головного управління ДСНС у Донецькій області, який "переконав" 56 підлеглих зрадити присязі та перейти на бік російського агресора.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє у Телеграмі.

Працівники бюро завершили спеціальне досудове розслідування стосовно заступника начальника одного з рятувальних загонів ГУ ДСНС України в Донецькій області. Обвинувальний акт направлений до суду.

Після захоплення одного із населених пунктів Донеччини чоловік добровільно почав співпрацювати із загарбниками та обійняв керівну посаду в незаконно створеній структурі у складі так званої "мчс днр".

"Він "переконав" 56 своїх підлеглих зрадити присязі та перейти на "службу" агресору. Крім того, в інтерв’ю пропагандистським каналам експрацівник ДСНС постійно дискредитував Україну", - підкреслили в ДБР.

Рятувальник обвинувачується в державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного ув’язнення.

Читайте також: «Здавав» патріотів в Ізюмі: експравоохоронцю оголосили підозру в держзраді

Також працівники ДБР повідомили про підозру в державній зраді колишньому заступнику начальника одного з відділів Луганської митниці, який після захоплення Старобільська почав активно співпрацювати з росіянами.

Колишній митник добровільно обійняв у незаконно створеній структурі посаду начальника так званого "управлінні юстиції міністерства юстиції лнр".

Зазначається, що він брав активну участь у засіданнях керівників незаконних органів для пропаганди адміністрації загарбників.

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області Служба безпеки України знешкодила мережу зрадників, які коригували вогонь по ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-