росіяни за добу обстріляли сім регіонів України - зведення ОВА

росіяни за добу обстріляли сім регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
Армія російської федерації за добу здійснила обстріли семи областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 неділі, 30 жовтня.

Протягом минулої доби росіяни вели обстріли прикордоння Сумської області. Загалом було 38 ударів з артилерії та мінометів. Також ворог скидав вибухівку із квадрокоптера.

Під ворожим вогнем перебували п'ять громад. У всіх випадках - без жертв та руйнувань. Детальна інформація уточнюється.

У Дніпропетровській області росіяни вкотре обстріляли Нікопольський район, ударили з важкої артилерії по самому Нікополю. Постраждалих немає. Пошкоджені 10 багатоповерхових і приватних будинків, господарські споруди, підприємство з вивезення побутових відходів та газогін.

У Харківській області сьогодні зранку російські агресори обстріляли Куп'янськ, спалахнула пожежа на території м'ясокомбінату, горіла будівля цеху. Постраждалих немає.

Протягом доби росіяни обстрілювали населені пункти, близькі до лінії розмежування в Ізюмському, Куп’янському і Чугуївському районах. У Куп’янському районі госпіталізували одну людину.

У Луганській області підрозділи ракетних військ і артилерії Збройних сил України за добу уразили шість районів зосередження озброєння і техніки, три склади боєприпасів, два засоби протиповітряної оборони та дев'ять інших важливих військових об’єктів ворога.

росіяни здійснили 20 артилерійських обстрілів та завдали п'ять авіаударів по позиціях захисників Луганщини.

Читайте також: ЗСУ відбивають атаки ворога на Луганщині та просуваються вперед - Гайдай

Із різних видів озброєння війська рф обстріляли населені пункти на Куп’янському та Лиманському напрямках — Кислівку, Крохмальне, Греківку, Зарічне, Новоєгорівку, Берестове, Невське, Ольгівку, Табаївку, Терни, Торське та Ямполівку; на Бахмутському напрямку - Андріївку, Бахмут, Бахмутське, Білогорівку, Веселе, Званівку, Сіверськ, Зеленопілля, Соледар, Одрадівку, Опитне, Нью-Йорк, Васюківку, Серебрянку і Яковлівку.

У Донецькій області вночі росіяни завдали ракетного удару по Дружківці, пошкоджені непрацююча школа і будинки у приватному секторі.

Також сьогодні вночі ворог вів обстріл Торецька, пошкоджено будинок у центрі міста.

В Авдіївці вночі були поодинокі удари. По лінії оборони навколо міста обстріли тривали майже всю ніч.

За минулу добу на звільнених територіях росіяни обстріляли Лиман, Торське і Зарічне.

У Святогірській громаді під час розмінування села Тетянівка підірвався на вибуховому пристрої представник ДСНС. У цій громаді тривають ремонти дахів, закриття плівкою вікон у пошкоджених будинках, відновлення постачання електрики.

За добу на Донеччині п'ятеро людей загинули і восьмеро дістали поранень.

Читайте також: Загарбники під час відступу вдвічі щільніше мінують територію - Монастирський

У Миколаївській області протягом доби ворог двічі атакував Очаківську громаду. Так, вчора вдень росіяни били по аквазоні. Сьогодні вночі внаслідок обстрілів пошкоджено об’єкти інфраструктури, багатоповерховий будинок та цивільні гаражі. Постраждалих немає.

Вночі також тривали обстріли населених пунктів Березнегуватської громади на лінії розмежування. Постраждалих немає. Інформація щодо пошкоджень уточнюється.

Сьогодні зранку обстрілів зазнала Широківська громада, зруйновано один житловий будинок, два будинки пошкоджені. Також зафіксовано влучання за межами населеного пункту по дорогах і сільгоспугіддях.

У Херсонській області тривають активні бойові дії. Ворог продовжує обстрілювати населені пункти.

Під ворожим вогнем знову опинилися населені пункти Бериславського району. Пошкоджено цивільну інфраструктуру.

Читайте також: Загарбники вивезли з херсонської колонії ув’язнених та облаштували там базу

За інформацією Генштабу ЗСУ, загарбники викрали з Херсона комунальні автомобілі та перевезли до тимчасово окупованого Криму.

Підтверджується інформація про вивезення медичних препаратів із більшості аптек Херсона.

За інформацією оперативного командування "Південь", ЗСУ утримують займані позиції та завдають вогневого ураження ворогу з метою створення умов для подальших наступальних дій.

росіяни продовжують активну оборону, намагаються утримати зайняті рубежі та здійснювати вогневий вплив на ЗСУ.

Відносно спокійно, без обстрілів ніч минула в інших регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-