На Миколаївщині стартувала наймасштабніша за останні роки висадка лісу

На Миколаївщині стартувала наймасштабніша за останні роки висадка лісу

Фото
Укрінформ
На Миколаївщині стартувала наймасштабніша за останні роки весняна висадка лісу - вже посадали понад 25 тисяч сіянців.

 Про це повідомляє Південний лісовий офіс у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"На Миколаївщині стартувала наймасштабніша за останні роки весняна висадка лісу. Лісівники вже висадили близько 25 тис. сіянців у рамках програми Президента «Зелена країна». Через теплий клімат у південних регіонах весняна висадка стартує раніше, ніж по всій країні», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у цьому році Південний лісовий офіс, який охоплює ліси Миколаївської, Одеської та Херсонської областей, планує висадити 2800 гектарів лісу.

В лісовому офісі також звертають увагу на те, що у цьому році до весняної лісокультурної кампанії через повномасштабне вторгнення не зможуть долучитися 12 лісництв Миколаївщини. На території двох з них тривають військові дії, території десяти – заміновані.

Ліси Херсонщини також потерпають від тимчасової окупації.

Читайте також: ЄС допоможе висадити в Україні 4 мільярди дерев до 2030 року

«Цьогоріч заходи з лісорозведення в рази масштабніші, ніж за всі попередні роки. Це стало можливим завдяки тому, що лісові господарства України об’єдналися в одне державне підприємство «Ліси України». Раніше вони могли розраховувати тільки на свої сили. Зараз є можливість залучити кошти, аби збільшити лісистість південних регіонів України, а також посилити охорону лісів від пожеж», - розповів директор Піденного лісового офісу Олександр Грицай.

Миколаївщина - є одним з найменш заліснених регіонів України.

Фото: Південний лісовий офіс, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-