У Кропивницькому релокований з Маріуполя університет відкрив курси з української мови

У Кропивницькому релокований з Маріуполя університет відкрив курси з української мови

Фото
Укрінформ
У Кропивницькому релокований з Маріуполя Донецький державний університет внутрішніх справ організував для всіх охочих курси з української мови, перше заняття відбулося у вівторок, 14 березня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас це вже другі курси, перші проходили з грудня до серпня. Ініціатива частково наша, загалом це рекомендація Міністерства освіти, спрямована на навчання для внутрішньо переміщених осіб, але ми вирішили, що буде правильніше зробити їх для всіх охочих. Відсоток місцевих жителів був навіть більшим, ніж переселенців. Група - 25 осіб, більше не набираємо через те, що це буде менш ефективно у підсумку. Це все-таки мова, завдання практичні, пропонуються вправи, де треба перевіряти, допомагати», - розповіла Юлія Короткова, докторка педагогічних наук, професорка кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Донецького державного університету внутрішніх справ.

У Кропивницькому релокований з Маріуполя виш навчає охочих української мови / Фото: Мирослава Липа, Укрінформ

Кожне заняття складається з двох блоків: теоретичного та практичного. Окрім практичних вправ, вивчають українських письменників, культуру України та інші теми. Друга частина заняття - спілкування саме на ці теми - розмовна практика.

Читайте також: Рівень вживання російської мови у 2022 році знизився майже на 10%

Курси триватимуть до кінця травня, займаються двічі на тиждень - щовівторка та щочетверга. Приходять займатися дорослі як для використання нових знань у роботі, так і для вільного спілкування українською в побуті.

Донецький державний університет внутрішніх справ – заклад вищої освіти, що готує фахівців-правоохоронців для роботи в Національній поліції та юристів, економістів, управлінців – для цивільних установ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-