росіяни на офіційному рівні визнали знищення Попасної

росіяни на офіційному рівні визнали знищення Попасної

Укрінформ
російські загарбники на офіційному рівні визнали повне знищення Попасної Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Фейсбуці.

"У так званій "лнр" уведені в дію "закони" "Про адміністративно-територіальний устрій" та "Про утворення на території "лнр" міських та муніципальних округів". Зокрема ухвалені 11 міських та 17 муніципальних округів (районів). В жодному з переліків немає Попасної", - наголошують в ОВА.

Якщо раніше росіяни лише говорили про недоцільність відновлення міста, яке самі ж і зруйнували, то днями своє рішення вони закріпили на законодавчому рівні. "Населені пункти колишнього району підпорядкували найближчим містам. Можна вважати, що хоч одну свою обіцянку росіяни виконали", - підкреслюють в ОВА.

Крім того, йдеться уповідомленні, стають жорсткішими вимоги загарбників "при влаштуванні на роботу, зокрема до державних і муніципальних органів, та оформленні соціальних виплат. Вони все частіше вимагають, крім паспорта рф, ще й припинення українського громадянства".

Читайте також: ЗСУ контролюють ситуацію на луганській ділянці фронту, ворог не має успіхів — Гайдай

До того ж, повідомляють в обладміністрації, "держдума рф ухвалила законопроєкт, згідно з яким пропонується вважати припиненим українське громадянство з дня подання заяви про вихід із нього. Водночас громадяни зобов'язуються утриматися від реалізації прав та виконання обов'язків громадянина України, у тому числі від отримання та використання українського паспорта та інших документів, що засвідчують це громадянство".

Також росіяни продовжують використовувати цивільних як "живий щит". "Як і раніше, техніку вони розміщують поруч з відділеннями лікарень та школами. Так само, як й особовий склад. Засоби ППО ворога також можна помітити посеред житлових кварталів міст", - зазначають в Луганській ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, будинки на захопленій Луганщині вже кілька разів змінили російських “квартирантів”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-