Одеський суд заочно дав бойовику «днр» 14,5 року тюрми

Одеський суд заочно дав бойовику «днр» 14,5 року тюрми

Укрінформ
Суворовський районний суд Одеси заочно засудив до 14,5 років позбавлення волі бойовика терористичної організації «днр».

Про це в Телеграмі повідомило Управління СБУ в Одеській області, передає Укрінформ.

«На підставі доказової бази, яку зібрала Служба безпеки в ході спеціального досудового розслідування, суд визнав бойовика винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України. Йому призначено покарання у вигляді 14 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна», - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, уродженець Одещини у вересні 2014 року під виглядом волонтера виїхав на тимчасово окуповану територію Донеччини. Там він добровільно вступив до лав незаконного збройного формування «Оплот».

З початку 2015 року чоловік обійняв посаду начальника «особого отдела» в «Донецькому вищому загальновійськовому командному училищі мо днр».

Читайте також: На Прикарпатті заочно судитимуть росіянина за підготовку держперевороту в Україні

Згодом бойовик очолив один із підрозділів незаконного військового формування «днр», що дислокується в Макіївці. У складі цього формування на посаді командира підрозділу він воював проти ЗСУ на різних напрямках в Донецькій області.

Початок строку відбування покарання засудженому обчислюватимуть з дати його затримання та реального виконання покарання.

Як повідомлялося, поліцейські викрили одесита, який зберігав зброю та агітував за «русский мир» в соцмережах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-