Під Маріуполем ціле село виселяють заради розміщення військових рф

Під Маріуполем ціле село виселяють заради розміщення військових рф

Укрінформ
У тимчасово захопленому російською армією Маріупольському районі загарбники виселяють селище Лісне заради розміщення своїх військових.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко та опублікував відповідні фото супутникових мап цієї місцевості.

«Окупанти виселяють ціле село Маріупольського району заради розміщення. Поруч з смт Нікольське прямо посеред лісу знаходиться село Лісне. Дуже зручно для розміщення військових. По-перше, посеред лісу подальше від зайвих очей. По-друге, поруч з основним місцем розташування окупантів в самому Нікольському… Окупанти почали виселення мешканців. Буквально на вулицю з «націоналізацією» будинків», - написав Андрющенко.

Читайте також: У Маріуполі загарбники демонтують залізничний вокзал та приватні будинки

Він пояснив, що формально загарбники використовують привід, що у людей відсутнє підтвердження права власності та особистості, тому що домові книги «згоріли у конторі лісгоспу у Маріуполі».

«Залишилось 7 родин, з тих що давно живуть, і там здебільшого пенсіонери, є декілька родин, що переїхали туди із Маріуполя», - уточнив радник мера дані про мешканців с. Лісне.

Читайте також: Загарбники почали перекидати техніку в обхід Маріуполя - через річку Кальміус на Волноваху

Як повідомлялося, Маріуполь та навколишні селища загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

Лісне — селище Нікольської селищної громади Маріупольського району Донецької області України. Відстань до Нікольського становить близько 5 км і проходить переважно автошляхом місцевого значення. Розташоване біля Азовської дачі. За даними перепису 2001 року населення селища становило 65 осіб, із них 73,85% зазначили рідною мову українську та 24,62% — російську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-