Зеленський і прем’єрка Естонії поспілкувалися зі студентами Житомирської політехніки

Зеленський і прем’єрка Естонії поспілкувалися зі студентами Житомирської політехніки

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський і Прем’єр-міністр Естонської Республіки Кая Каллас відвідали Державний університет «Житомирська політехніка» та поспілкувалися зі студентською спільнотою.

Глава держави й очільниця уряду Естонії оглянули лабораторії телекомунікацій, радіозв’язку, робототехніки, кібербезпеки, діджиталізації та гірничо-екологічну лабораторію, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

За словами Президента, деякі розробки знадобляться у повоєнному житті в мирній Україні.

Зеленський і Каллас поспілкувалися зі студентами та відповіли на їхні запитання.

Відео: Офіс Президента

Глава держави зазначив, що завжди радий зустрічам зі студентами, адже це дає змогу побачити, яким буде майбутнє України.

«Бачу, що розумне, симпатичне й потужне – таке, як і наша держава», – сказав Зеленський.

Читайте також: Членство України в НАТО і гарантії безпеки: Зеленський і Каллас підписали декларацію

Відповідаючи на запитання студентів, він наголосив, що освіта в останні роки зіткнулася з низкою викликів, найсерйозніший із яких – війна. Але ще до початку повномасштабного вторгнення росії, за часів пандемії COVID-19, освітній простір України зміг переформатуватися, щоб пристосуватися до викликів.

«Освіта – важливий соціальний простір, де необхідно спілкуватися, разом щось вигадувати й любити одне одного, що також дуже важливо. Бо з народженням ідеї народжується держава, а ідеї, я вважаю, народжуються у спілкуванні, в діалозі. Тобто люди повинні мати контакт між собою. Онлайн-освіта почалася з ковідом, і зараз бачимо крутий цифровий прогрес у нашій державі», - сказав Президент.

Він нагадав, що цифровізація допомогла освіті в часи пандемії й дала змогу адаптуватися до умов війни.

Водночас глава держави підкреслив, що онлайн-навчання – це вимушений крок в умовах воєнного стану, адже діти мають ходити до школи, спілкуватися між собою та з учителями.

«Тому цей момент – як повернутися до звичайного життя – і буде викликом. Тут будуть потрібні різні програми адаптації дітей до звичайного життя», – зауважив він.

Розповідаючи про свої мрії, Зеленський висловив думку, що сьогодні нашу державу об’єднує спільна мрія, яка дала змогу протистояти сильному ворогу.

«Мрії в нас абсолютно звичайні, але прагматичні для України і, як виявилося, для всього світу. Мрія – перемогти. Мрія – відбудувати нашу державу», – зазначив Президент, додавши: «Я хотів би, щоб ми повернулися на всі наші території. Відбудувати, пишатися нашою державою».

За словами глави держави, Україна зараз здійснює найголовнішу реформу – реформу безпеки у світі.

Читайте також: Естонія стала першою державою, яка почала практичне відновлення України - Зеленський

«Якщо ми поставимо агресора на місце, то, думаю, це буде правильний приклад усім іншим агресорам, щоб не починати будь-яких агресій у світі… Тому моя мрія – щоб потім Україна посіла своє гідне місце в інфраструктурі безпеки світу, Європи, де б враховувалася наша думка. Тому що ми багато зробили завдяки потужності наших людей», – переконаний Зеленський.

Президент зауважив, що український досвід і знання є цінними для світу, та акцентував, що місце України – у Європейському Союзі та НАТО.

Своєю чергою Прем’єр-міністр Естонії зазначила, що на шляху до членства у Євросоюзі її країна пройшла важкий шлях реформ і консолідації політичних сил. За її словами, Україна прагне приєднатися до ЄС і проводить необхідні реформи, зокрема у сфері боротьби з корупцією та побудови вільного ринку.

Президент подякував студентам за спілкування й побажав їм успіхів і перемоги.

«Не можна боротися за будівлі, за каміння – ми всі боремося за людей. Хочу подякувати за вашу велику допомогу, за вашу боротьбу, за вашу присутність. Це дуже важливо», – сказав глава держави.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у понеділок перебуває з робочою поїздкою на Житомирщині, де провів зустріч із Прем’єр-міністром Естонії Каєю Каллас.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-