російська армія за добу атакувала 11 регіонів України - зведення ОВА

російська армія за добу атакувала 11 регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
російські загарбники за добу здійснили атаки на 11 областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 суботи, 13 травня.

У суботу вранці під час повітряної тривоги ворог атакував Хмельницьку область. Є влучання по критичній інфраструктурі за межами населених пунктів. За попередніми даними, п'ятеро людей постраждали. Інформація уточнюється.

У Київській області під час нічної тривоги працювала ППО. Влучань не зафіксовано, постраждалих немає. За попередніми даними, внаслідок падіння уламків в одній із громад пошкоджені приватний будинок та господарча споруда. Інформація уточнюється.

Читайте також: ППО знищила усі «шахеди», які рухалися курсом на Київ - КМВА

У Чернігівській області за добу зафіксовано 5 обстрілів із мінометів та артилерії Новгород-Сіверського і Корюківського районів. Без жертв та руйнувань.

Також вночі росіяни здійснили атаку БпЛА типу Shahed. Один вибух пролунав у Семенівській громаді (Новгород-Сіверський район). Один дрон, за попередньою інформацією, був збитий на території Чернігівського району. Дані уточнюються.

У Сумській області вчора протягом дня війська рф здійснили 5 обстрілів прикордоння. Зафіксовано 87 вибухів. Обстрілів зазнали населені пункти Великописарівської, Білопільської, Краснопільської громад.

У Запорізькій області за останню добу від 87 ворожих ударів постраждали близько 20 населених пунктів, зокрема Малинівка, Гуляйполе, Оріхів, Залізничне, Полтавка, Щербаки. Загарбники здійснили 80 ударів з артилерії, двічі атакували з авіації, двічі - з РСЗВ та двічі - із застосуванням БПЛА. Є руйнування цивільної інфраструктури.

У Дніпропетровській області російська армія атакувала Марганецьку громаду й Нікополь. З пораненням госпіталізований 29-річний чоловік. Жінку віком 71 рік рятувальники визволили з пошкодженого будинку.

Загалом у Нікополі зруйновані три приватні оселі, ще сім пошкоджені. Також пошкоджені сім господарських споруд, одна знищена. Є руйнування церкви, адмінбудівлі та магазину, пошкоджені автомобілі, лінії електропередач та газогони.

Читайте також: ППО вночі знищила 17 дронів типу Shahed - Повітряні сили

У Харківській області на Слобожанському напрямку ворог з мінометів та артилерії обстріляв Червону Зорю, Ветеринарне, Глибоке, Липці, Старицю, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Нестерне та Великий Бурлук.

На Куп’янському напрямку агресори вели безуспішні наступальні дії у напрямку Масютівки.

Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Кам'янка, Красне Перше, Митрофанівка, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Кислівка і Табаївка.

У селі Чернещина Ізюмського району внаслідок обстрілу ферми із САУ загинув 30-річний працівник. Пошкоджено будівлі ферми, житловий будинок та лінії електропередач.

У cелі Вільхуватка Куп'янського району внаслідок обстрілу з міномета пошкоджено житловий будинок.

Вчора внаслідок обстрілу села Курилівка Куп'янського району було пошкоджено приватне домоволодіння.

Читайте також: росіяни за добу завдали 87 ударів по Запорізькій області

У Луганській області російські війська здійснили 108 обстрілів (випустили 448 снарядів). Під вогнем артилерії та мінометів перебували Макіївка, Стельмахівка та Білогорівка.

У Донецькій області минулої доби росіяни обстріляли 13 населених пунктів, зокрема Авдіївку, Дружківку, Костянтинівку, Краматорськ, Курахове, Торецьк, Часів Яр, Карлівку, Новокалинове, Новоукраїнку, Пречистівку, Привілля.

Пошкоджено 75 житлових будинків (з них 10 багатоквартирних), будівлю ПрАТ "Цементно-шиферний комбінат - Пушка" у Краматорську, блокпост, чотири магазини, дві газові труби, електромережу ДТЕК, 9 автомобілів, два адмінприміщення ДП "Торецьквугілля", складське приміщення, два гаражи, сім господарських споруд, АЗС "Паралель".

За добу на Донеччині четверо людей дістали поранення.

Вночі ворог здійснив обстріл Миколаєва реактивними снарядами із систем залпового вогню із території захопленого лівобережжя Херсонщини. Пошкоджено п’ятиповерховий житловий будинок та зруйновано двоповерхову будівлю підприємства. Троє людей постраждали.

Учора вдень росіяни завдавали артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади.

Читайте також: Обстріл Миколаєва: загарбники застосували безпілотники, постраждали троє цивільних

У Херсонській області за добу загарбники здійснили 88 обстрілів (випустили 445 снарядів), з них по Херсону — 15 (49 снарядів).

Продовжуються ворожі обстріли смт Козацьке і села Веселе Каховського району. Є пошкодження приватних будинків. У Козацькому загинули дві жінки, ще одна дістала важкі поранення.

російська авіація скинула по Кізомису Білозерської територіальної громади дві керовані авіабомби. Зруйновано два житлові будинки, ще вісім осель та адміністративна будівля пошкоджені. Постраждалих немає.

Поранення дістав житель села Одрадокам'янка Тягинської громади.

Всього за добу через російську агресію на Херсонщині двоє людей загинули і четверо були поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-