За добу від атак росіян постраждали 16 регіонів - зведення ОВА

За добу від атак росіян постраждали 16 регіонів - зведення ОВА

Укрінформ
За останню добу від атак російських військ постраждали 16 українських регіонів.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію у регіонах України станом на 9:00 четверга, 18 травня.

У Київській області під час нічної ракетної атаки росіян працювала ППО. Влучання не зафіксовані, постраждалих немає. Через падіння уламків ракет пошкоджені кілька приватних будівель. Триває фіксація наслідків атаки, дані уточнюються.

Читайте також: Поліція показала уламки ракет, якими росіяни намагалися атакували Київ

У Житомирській області вранці під час повітряної тривоги три ворожі ракети влучили в поле за межами забудови. Ще одна ракета була збита. Уламки пошкодили літню кухню та сарай. Жертв і постраждалих немає.

У Полтавській області вночі працювала ППО, влучань не зафіксовано. Дані уточнюються.

У Вінницькій області у повітряному просторі сили ППО збили ракету. Дані уточнюються.

Вранці війська РФ завдали удару по Хмельницькій області. Пролунала серія вибухів. Працювали сили ППО. Є влучання в об'єкт інфраструктури Хмельницького району. Постраждалих немає. Інформація про руйнування уточнюється.

У Кіровоградській області сили ППО знищили крилату ракету в небі над Олександрійським районом та безпілотник – у Кропивницькому районі.

Бойова частина ракети вибухнула на території приватного домоволодіння. Вибуховою хвилею пошкоджено три будинки.

Уламки збитого безпілотника влучили в один із об’єктів. Спалахнула пожежа. Були евакуйовані мешканці навколишніх будинків. Інформація щодо загиблих і травмованих уточнюється.

У Чернігівській області за добу росіяни здійснили три обстріли Новгород-Сіверського району з мінометів, артилерії та САУ. У Семенівській громаді пошкоджені будівлі ФАП і навчального закладу. Жертв немає.

У Сумській області вночі та вранці росіяни здійснили два артилерійські обстріли.

В Есманській громаді вночі пролунав один вибух.

Білопільську громаду ворог атакував зранку, пролунали 9 вибухів. Пошкоджено 5 приватних житлових будинків та нежитлове приміщення.

Вчора упродовж дня війська РФ здійснили 16 обстрілів прикордоння. Зафіксовано понад 180 вибухів. Обстрілів зазнали Білопільська, Новослобідська, Середино-Будська та Зноб-Новгородська громади.

По Білопільській громаді ворог бив з міномета та АГС.

У Зноб-Новгородській громаді зафіксовано артобстріл, обстріли з мінометів та РСЗВ "Град".

Внаслідок обстрілу Новослобідської громади горів житловий будинок. Ще один приватний будинок пошкоджено. При спробі загасити пожежу цивільні особи були обстріляні з стрілецької зброї. Інформація про постраждалих не надходила. Дані уточнюються. Також був обстріл населених пунктів громади з АГС.

По Середино-Будській громаді загарбники били з міномета і ствольної артилерії.

По Запорізькій області за добу ворог завдав 90 ударів: 82 артилерійські обстріли Гуляйполя, Гуляйпільського, Новоандріївки, Новоданилівки, Білогір'я, Щербаків, сім ударів з РСЗВ по Залізничному, Степногірську, Малинівці, Полтавці, Кам'янському, Степовому та авіаудар — по Малій Токмачці. Зруйновано 31 об'єкт.

68-річна жителька Гуляйполя загинула внаслідок обстрілу.

У Степногірську під час ворожих атак поранення дістали троє чоловіків віком 44, 51 та 70 років.

У Дніпропетровській області вчора за день російська армія тричі обстріляла Нікопольський район з важкої артилерії. У Мирівській громаді пошкоджені багатоквартирний будинок, 11 приватних садиб, господарча споруда, пасіка, два автомобілі, шість газогонів, сім ліній електропередач, поштове відділення, два заклади культури, дитсадок, амбулаторія, сільгосппідприємство та магазин.

У Марганецькій громаді пошкоджена агрофірма.

У Харківській області на Слобожанському напрямку ворог з мінометів та артилерії обстріляв Гур'їв Козачок, Уди, Окіп, Козачу Лопань, Гатище, Вовчанськ, Бударки, Зибине, Устинівку та Зарубинку.

На Куп’янському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії в районі Масютівки, завдали авіаударів поблизу Масютівки, Кислівки та Першотравневого. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Масютівка, Табаївка та Берестове.

Ворог завдав удару, за попередніми даними, із ЗРК С-300, по селу Циркуни Харківського району. Ракета влучила у землю, пошкоджено автомобіль.

Внаслідок повторного обстрілу села Новоосинове сталася лісова пожежа в районі Сіньківського лісництва.

У Луганській області росіяни знову обстріляли Стельмахівку. Вчора вранці звідти вдалося евакуювати чотирьох людей.

Читайте також: У Стельмахівці на Луганщині залишився один житель, він відмовляється від евакуації

Також агресори намагалися атакувати поблизу сусіднього Новоселівського.

Крім того, ворог спробував наступати в районі Невського, завдав авіаційних ударів неподалік Діброви та Білогорівки.

З артилерії російські війська били в напрямку Макіївки, Невського, Білогорівки та Діброви.

За добу ворог здійснив 94 обстріли Луганщини (випустив 410 снарядів).

У Донецькій області вночі із ЗРК С-300, РСЗВ "Смерч", артилерії росіяни обстріляли Костянтинівку і Торецьк. Є руйнування.

Минулої доби під обстрілами були Авдіївка, Лиман, Гірник, Часів Яр, Костянтинівка, Красногорівка, Велика Новосілка, Курахівка, Неліпівка, Удачне, Варварівка, Бердичі, Катеринівка, Уманське, Карлівка, Майське, Времівка.

Читайте також: У районі Бахмута Сили оборони за добу просунулися місцями на 1700 метрів - ЗСУ

Пошкоджено 20 житлових будинків, будівлю підприємства, палац культури, радіолокаційне обладнання, дві залізничні колії, гараж, дві господарчі споруди, будівлю залізничного переїзду, дві ЛЕП, трансформаторну підстанцію, два газопроводи, два цехи вагонного депо Укрзалізниці.

За добу на Донеччині двоє людей загинули і 5 дістали поранення.

У Миколаївській області вночі внаслідок обстрілу населеного пункту Веснянської громади сталась пожежа у складському приміщенні. Постраждалих немає.

Вчора в одному з населених пунктів Воскресенської громади у приватному секторі здетонував снаряд. Пошкоджено дах та вікна у житловому будинку.

Також вчора ворог завдавав артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади. Внаслідок обстрілу Очакова пошкоджено лінію електромережі. Електропостачання відновлено. Постраждалих немає.

Вчора ввечері війська РФ завдали ракетного удару по Одесі. Атака відбувалась з використанням різних ракет з різних напрямків.

Більшість ракет знищили сили протиповітряної оборони, але є влучання у промислову інфраструктуру. Одна людина загинула, двоє поранені.

За добу загарбники 90 разів обстріляли Херсонську область, випустили 529 снарядів, з них по Херсону — три обстріли (8 снарядів).

Всього за добу через російську агресію троє людей (з них одна дитина) загинули, ще восьмеро (зокрема дитина) дістали поранення.

Зруйновані два під’їзди житлового будинку в Херсоні внаслідок обстрілу, що стався 17 травня. Люди не постраждали.

Війська РФ обстріляли магазин у селі Зеленівка. Загинули 5-річний хлопчик і двоє чоловіків. 24-річний чоловік і 16-річний підліток госпіталізовані.

Читайте також: Обстріл Зеленівки: поранений підліток - у тяжкому стані

Вдень ворог обстріляв Херсон, тяжкі травми дістав 52-річний чоловік.

О 18-й годині російська армія вкотре вдарила по житловому кварталу Херсона. Троє людей поранені. Також через обстріли у місті пошкоджено школу.

Тривають обстріли з різного озброєння смт Козацьке та села Веселе Каховського району. Пошкоджено сім приватних будинків, одна людина поранена у Козацькому.

Під час мінометного обстрілу Берислава були влучання по території медичного закладу. Травмовано місцевого жителя.

Через обстріл Тягинки Бериславського району пошкоджено житлові будинки та поштове відділення.

Продовжуються ворожі авіаудари по Кізомису та Станіславу. Пошкоджено електромережу у Кізомисі.

Поблизу Малої Олександрівки на російській міні підірвався 59-річний чоловік і був госпіталізований.

Зі звільненої від росіян території області евакуювали ще 147 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-