Зеленська відвідала навчання із нових технологій для працівників шкільних харчоблоків
Про це поінформувала пресслужба Офісу Президента, передає Укрінформ.
Зазначається, що у Державному професійно-технічному навчальному закладі «Бориспільський професійний ліцей» відбувся етап теоретично-практичного курсу «Сучасні тенденції в організації шкільного харчування» для працівників харчоблоків закладів загальної середньої освіти Київської області. Уточнюється, що у ньому взяли участь 21 кухар та шкільні медсестри.
«Як і попередні, цей курс організовано в межах ініційованої першою леді Оленою Зеленською реформи шкільного харчування. Він має на меті підвищення кваліфікації майстрів виробничого навчання у сфері організації роботи та підвищення кваліфікації кадрів для шкільних їдалень. Дружина Президента відвідала Бориспільський професійний ліцей і поспілкувалася з організаторами й учасниками навчання», - заявили у ОП.
За словами Зеленської, українські діти попри війну здобувають знання, тож повинні мати для цього всі умови.
«Якісне харчування – чи не головна з них, бо, як уже неодноразово казала, безпосередньо впливає на те, як засвоюються знання. Наші діти переживають такі страшні воєнні випробування, що дати їм усе найкраще – наш обов’язок», – сказала вона.
За інформацією Офісу Президента, з грудня до травня в Борисполі навчання пройшли 500 осіб, зокрема працівники харчоблоків 58 опорних закладів освіти: кухарі, медсестри з дієтичного харчування, відповідальні за організацію харчування у школах.
Зазначається, що торік було започатковано перші кулінарні хаби на Київщині та у Львові.
Уточнюється, що вже зовсім скоро у трьох областях (Тернопільській, Одеській, Полтавській) будуть створені такі осередки, у яких планують підготувати 60 «агентів змін» з новими сучасними навичками, і що ці хаби використовуватимуть як місце навчання для наявних кухарів.
«У червні заплановано провести практичні семінари для працівників харчоблоків 25 шкіл (100 осіб), до 1 вересня – організувати навчання для працівників усіх опорних і базових шкіл (210 закладів освіти, 816 осіб). Мета проєкту – створення кулінарних хабів та підготовка «агентів змін» для реформи шкільного харчування», - заявили у ОП.
Зазначається, що кулінарні хаби - це навчально-практичні центри на базі закладів професійно-технічної освіти, що здійснюють підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації кухарів, забезпечують співпрацю з питань перепідготовки працівників шкільних харчоблоків.
Як повідомлялося, 23 травня Олена Зеленська заявила, що у Полтавській, Одеській і Тернопільській областях створять кулінарні хаби, в яких навчатимуть кухарів готувати страви з оновленого шкільного меню.
Фото: ОП