Підрив Каховської ГЕС: австрійські громади передали Україні човни та насоси

Підрив Каховської ГЕС: австрійські громади передали Україні човни та насоси

Укрінформ
Уряд федеральної землі Штирія на півдні Австрії долучився до допомоги українцям у подоланні наслідків підриву Росією Каховської греблі, передавши човни та насоси для відкачування води.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці посол України в Австрії Василь Химинець.

"Уряд федеральної землі Штирія оперативно відгукнувся на моє звернення щодо надання допомоги для потерпілих внаслідок російського злочину у Каховці. Сьогодні з вдячністю отримав від членів земельного уряду Штирії насоси для відкачування води та човни. Допомога вже в дорозі до України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає газета Kleine Zeitung, мова йде про п'ять насосів для відкачування води, три з яких відразу було відправлено в Україну, ще два поїдуть трохи згодом. Крім того, від пожежників громади Кніттельфельд було передано мілководний човен.

Також Химинець повідомив, що бургомістри громад Лаксенбург та Вінер-Нойдорф, що у федеральній землі Нижня Австрія, оперативно відгукнулися на його звернення допомогти українцям у зоні лиха внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС. "Бургомістри передали від своїх громад насоси, човни та інше приладдя для рятувальних робіт. Отриманий вантаж допомоги посольство оперативно доставить до Закарпатської області для передачі ДСНС України", - сказав посол.

До допомоги потерпілим внаслідок російського терору в Каховці відразу долучилася й австрійська організація CARE, яка "разом з партнерськими організаціями допомагає на місцях і забезпечує постраждале населення життєво необхідними предметами першої необхідності".

Читайте також: Британія надасть Україні гуманітарну допомогу у розмірі £16 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, підрив росіянами Каховської греблі призвів до нищівних гуманітарних та екологічних наслідків. Україна звернулася за міжнародною допомогою у вигляді обладнання та техніки для ліквідації наслідків цієї катастрофи.

Євросоюз відразу спрямував допомогу через Механізм цивільного захисту ЄС. Так, Німеччина запропонувала 5 тис. водоочисних фільтрів і 56 генераторів, а Австрія – 20 резервуарів для води та 10 насосів для відкачування мулу, які вже прямують до України. Також Литва та Німеччина запропонували обладнання для прихистку людей, включаючи намети, ліжка та ковдри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-