Львівські нейрохірурги вперше самостійно виконали операцію на мозку з пробудженням

Львівські нейрохірурги вперше самостійно виконали операцію на мозку з пробудженням

Фото
Укрінформ
Хірурги Першого медоб’єднання Львова вперше самостійно провели операцію на мозку з пробудженням.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба медзакладу, передає Укрінформ.

Як зазначається, 49-річний Олександр зі Львова останній рік переживав стреси, що супроводжувалися судомами та головним болем. Згодом у чоловіка з’явилося порушення пам'яті та мовлення.

Він звернувся по допомогу до нейрохірургів лікарні Святого Пантелеймона. Спеціалісти провели обстеження і виявили у мозку пацієнта пухлину розміром 6 на 5 сантиметрів. Новоутворення вразило ліву лобно-скроневу частку, яка відповідає за мовлення, пам'ять та рухи.

Нейрохірурги вирішили провести операцію з пробудженням, щоб знизити ризики і не пошкодити важливі ділянки мозку. Під час такої операції пацієнта будять перед безпосереднім видаленням пухлини. І цю частину втручання людина на операційному столі перебуває при тямі. Це необхідно, аби під час видалення утворення не пошкодити функціонально важливі структури мозку.

«Цілих 50 хвилин чоловік перебував при свідомості та відповідав на контрольні запитання логопеда. Нейрохірурги тим часом обережно видаляють пухлину. Їм вдалося уникнути пошкодження життєво важливих ділянок мозку. Операція тривала 3 години та пройшла успішно», - поінформували у медзакладі.

Вже на наступний день після втручання пацієнта перевели з реанімації до звичайної палати. На 5-й день чоловік поїхав додому.

Читайте також: Американський нейрохірург українського походження провів у Львові 30 операцій

Як повідомляв Укрінформ, у Дніпрі нейрохірурги вилучили з голови захисника Україна кулю й уламки потиличної кістки.

Фото Першого медоб’єднання Львова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-