Заступника мера Чернігова відправили під арешт у справі про корупцію - у міськраді відреагували

Заступника мера Чернігова відправили під арешт у справі про корупцію - у міськраді відреагували

Укрінформ
СБУ повідомила про підозру в масштабній корупції заступнику Чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради та обрала запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє пресслужба СБУ.

«За матеріалами справи, посадовець організував схему привласнення бюджетних грошей на закупівлі нового трансформатора для місцевої ТЕЦ, яка була пошкоджена внаслідок російських обстрілів навесні 2022 року. Вже в липні обладнання було придбане за вартістю, яка вдвічі перевищувала ринкову. При цьому збитки державі сягнули понад 30 млн грн. Ця сума підтверджена ініційованими Службою безпеки судово-товарознавчою і судово-економічною експертизами, які проводив Київський науково-дослідний інститут судових експертиз. Для реалізації оборудки фігурант «скоординував» свої злочинні дії з керівництвом компанії-постачальника», - йдеться у повідомленні.

За інформацією пресслужби, на підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили чиновнику про підозру за ч. 2 ст. 364 ККУ (зловживання владою або службовим становищем). Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з альтернативою застави в розмірі 32 млн грн. Заступнику мера загрожує до 6 років в'язниці.

Читайте також: Мера Полтави Мамая звільнили з посади за рішенням суду

Виконувач обов'язків міського голови Чернігова Олександр Ломако у Фейсбуці прокоментував вручення підозри Віктору Геращенку та заявив: «Це чергова спроба чиновників з центру паралізувати роботу міської ради та її виконавчих органів. Під час підготовки до опалювального сезону за те, що пройшли минулий».

Також Ломако зауважив, що в Чернігові триває тиск на місцеву владу, аби передати повноваження від обраної на виборах міської ради одному призначеному з Києва чиновнику.

Як повідомлялося, 7 грудня 2022 року Яворівський районний суд Львівської області позбавив на рік міського голову Чернігова Владислава Атрошенка права обіймати посаду міського голови. Мер заявив, що подаватиме апеляцію на це рішення.

Читайте також: Прокурор із Закарпаття «погорів» на хабарі у $30 тисяч

Згодом Львівський апеляційний суд частково задовольнив оскарження ухвали Яворівського районного суду у справі міського голови Чернігова Владислава Атрошенка, зокрема скасував штраф в розмірі 3400 грн, але відсторонення на рік від посади залишив чинним. 8 червня колишній мер Чернігова Владислав Атрошенко отримав трудову книжку із записом про звільнення з посади на виконання рішення суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-