У Розвадові на Львівщині знову утворилося провалля, постраждали двоє людей

У Розвадові на Львівщині знову утворилося провалля, постраждали двоє людей

Укрінформ
У селі Розвадів, де наприкінці квітня сталася техногенна катастрофа, на подвір’ї домогосподарства знову утворилося провалля.

В нього впали жінка та чоловік, який намагався її витягнути.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомила секретар Розвадівської сільської ради Леся Шимко.

«Це трапилося вчора. На подвір’ї була доріжка і жінка йшла по ній, і просто під ногами утворилася глибока яма, десь до 1,5 м, і вона провалилася. ЇЇ чоловік-священник почав витягати і теж туди впав, вдарився головою. Запаху газу з ями не було. Там просто пустота і проходить якась труба для комунікацій, але не газова. Під час трагедії у квітні, на території їх господарства був намул, але вирв ми не зафіксували», - розповіла Шимко.

Читайте також: Газова бомба Розвадова: геологічний феномен чи прорахунки видобувачів?

Щодо постраждалих будинків, які зазнали руйнувань у Розвадові у ніч на 27 квітня, коли витік природного газу спровокував появу проваль та грязьові гейзери, зі слів секретаря сільради, наразі роботи тривають лише в домогосподарстві сім’ї Лашків. Там компанія «Нордік-Буд» повністю робить капітальний ремонт першого поверху.

Також Шимко повідомила, що науковці Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу проводять дослідження на території Розвадова. Результати мають надати сільському голові в середині липня.

Читайте також: На Житомирщині у проваллі в центрі Звягеля виявили підземну споруду

«Тоді ми зберемо громаду і будемо говорити, що робити далі. Нарешті з’ясуємо причину цієї біди. Чи дійсно це відбулося через роботу видобувної компанії, яка, до речі, припинила свою діяльність тут, чи це природнє явище», - додала секретар сільської ради.

Як повідомляв Укрінформ, мешканці села на Львівщині стали жертвами техногенної катастрофи: з 26 на 27 квітня посеред ночі з-під землі вирвався природний газ, який гейзерами з багнюки нищив домогосподарства.

Фото ілюстративне: Суспільне Львів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-