На Львівщині відкрили перший в Україні кооперативний молокозавод

На Львівщині відкрили перший в Україні кооперативний молокозавод

Фото
Укрінформ
У Золочівському районі Львівської області запрацював перший в Україні кооперативний молокопереробний завод. У цей проєкт уряд Канади інвестував 90 мільйонів гривень.

На відкритті заводу побували кореспонденти Укрінформу.

«Мені надзвичайно приємно брати участь у відкритті заводу «Набіл» - першого кооперативного молокозаводу за 30 років незалежності України. Це унікальне підприємство, оскільки власником є кооперативне об’єднання «Рівноправність», молочні фермери та фермерки Львівщини. Я відвідала цей майданчик у січні цього року, і це залишило враження. А найбільше вразив ваш менталітет, які ви щасливі люди, незважаючи на війну. Я всім розповідаю, що тут створюють завод з найвеселішими людьми, і глибоко вірю, що цей завод є прикладом, як треба підтримувати українців і Україну», - сказала Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Лариса Ґаладза.

На Львівщині відкрили перший в Україні кооперативний молокопереробний завод / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

Завод збудували в межах проєкту, який фінансується урядом Канади. Інвестували 95 мільйонів гривень. З них п'ять мільйонів – це кошти від трьох кооперативів та кооперативного об’єднання «Рівноправність», які є власниками цього підприємства. Усі вони - зі Львівщини, об’єднують понад 100 молочних господарств області.

«Є речі в час війни, які об’єднують не лише на полі бою, як цей молокозавод. Не так просто об’єднати 100 фермерських господарств і чотири кооперативи в ім’я спільної мети. Дякую Канаді, фермерам, будівельникам за таку можливість реалізувати справді крутий проєкт на Львівщині. Це робочі місця, сплачені податки і віра в нашу спільну перемогу над ворогом», - сказав голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Читайте також: Українські й польські виробники молока виступають проти торговельних обмежень

На новому заводі за одну зміну перероблятимуть 25 тонн сировини від сотні молочних господарств Львівщини. Вироблятимуть молоко, кефір, йогурт, масло та м’які сири. Наразі роботою забезпечать 25 людей. Надалі у планах збільшити потужності до 50 тонн молока за зміну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-