Польща передасть Львівщині гуманітарну медичну допомогу

Польща передасть Львівщині гуманітарну медичну допомогу

Укрінформ
Начальник Львівської ОВА Максим Козицький провів онлайн-зустріч з Маршалком Сілезького воєводства Якубом Хелстовські, під час якої домовилися, що Польща передасть Львівщині гуманітарну медичну допомогу.

Про це начальник Львівської ОВА повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

Польща передасть Львівщині пакет гуманітарної медичної допомоги. Це три «швидких», обладнання та засоби для реабілітації”, - поінформував Козицький.

За його словами, Польща допоможе забезпечити службу екстреної меддопомоги Львівщини радіозв’язком, який працюватиме навіть без електроенергії.

Крім цього, Сілезьке воєводство готове прийняти студентів-медиків із Львівщини для обміну досвідом.

Начальник ОВА зазначив, що запросив Маршалка та польських лікарів приїхати на Львівщину.

“Лікуванням, протезуванням і реабілітацією воїнів займаються майже 30% цивільних лікарень області, тому досвід польських колег буде дуже цінним для наших фахівців. Шукаємо меценатів, щоб забезпечити безкоштовне та якісне протезування для всіх, хто постраждав через війну”, - зазначив Козицький.

Читайте також: Дніпропетровщина отримала від Польщі дев’ять «швидких»

Начальник ОВА подякував польському народові і владі за підтримку у різних галузях, яка відчувається щодня та на всіх рівнях.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я отримало від уряду Канади та Канадсько-Української фундації 100 портативних систем для стабілізації важкопоранених під час їх перевезення до лікарень та надання невідкладної медичної допомоги на місці виклику.

Фото: Максим Козицький / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-