Бойовика «ДНР», який штурмував позиції ЗСУ під Вугледаром, засудили до 12 років в’язниці

Бойовика «ДНР», який штурмував позиції ЗСУ під Вугледаром, засудили до 12 років в’язниці

Укрінформ
До 12 років позбавлення волі засудили бойовика терористичної організації «ДНР», який штурмував позиції Збройних сил України під Вугледаром Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

«На основі доказової бази, яку зібрала Служба безпеки, тюремний строк отримав ще один бойовик терористичної організації «ДНР», що воював проти України. Зловмисник потрапив у полон українських захисників у червні цього року під час контрнаступальних дій Сил оборони на Донеччині», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, засудженим є житель Донецька, який ще у 2017 році приєднався до рядів «інтернаціональної бригади ДНР «Пятнашка».

Читайте також: СБУ оголосила підозру зраднику, який командує придушенням партизанського руху у Криму

Згодом на базі цього терористичного угруповання російські загарбники створили «2-й загін полку спеціального призначення» з дислокацією на тимчасово захопленій частині регіону.

«У лавах ворожого підрозділу зрадник брав безпосередню участь у бойових діях проти українських військ на сході нашої держави», - ідеться в повідомленні.

У лютому 2022 року він «перевівся» до оперативно-бойового тактичного формування РФ під назвою «каскад».

Перебуваючи там на посаді гранатометника, штурмував позиції ЗСУ на Вугледарському напрямку.

Читайте також: СБУ завадила росіянам проникнути в електронну систему планування операцій Сил оборони

На підставі зібраних доказів суд визнав бойовика винним за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 111 (державна зрада); ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

Як повідомляв Укрінформ, у липні контррозвідка Служби безпеки України затримала колишнього бойовика-розвідника терористичної організації «ДНР», який переховувався від правосуддя у Вінниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-