У Львові вперше проходить Сорочинський ярмарок

У Львові вперше проходить Сорочинський ярмарок

Фото
Укрінформ
Вперше Національний Сорочинський ярмарок відбувається у Львові. Захід зібрав 105 крафтових виробників та численні колективи народної творчості з усіх регіонів України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я радію від того, що наші люди безстрашні та неперевершені. Майстри готувалися до ярмарку, щоб привезти свої вироби у Львів зі всіх регіонів України. Я вдячна всім учасникам, які приїхали, незважаючи на небезпеку. Але я свято вірю, що вистоїмо, переможемо, бо сміливішого, працьовитішого і сильнішого народу у світі немає. Зі святом! Днем Незалежності! І я, як керівник проєкту, вперше на Львівщині оголошую Національний Сорочинський ярмарок відкритим», - сказала керівниця Національного Сорочинського ярмарку Світлана Свищева.

У Львові вперше проходить Сорочинський ярмарок / Фото: Анастасія Смольєнко. Укрінформ

Сорочинський ярмарок у Львові триватиме чотири дні. Закриття відбудеться 27 серпня.

На ярмарку, окрім крафтових продуктів, багато вишивки, виробів зі шкіри, металу, скла.

Одночасно з ярмарком в Палаці Мистецтв відбувається фестиваль народної творчості. В ньому беруть участь колективи зі всієї України, окрім Луганської, Донецької областей та Криму. В кінці дня журі визначить переможців, але для всіх учасників організатори подбали про пам’ятні подарунки.

Читайте також: У Національному музеї народної архітектури вдруге відбулося Свято хліба

Також Сорочинський ярмарок у Львові має благодійну місію, впродовж заходу збиратимуть кошти для 103-ї бригади територіальної оборони ЗСУ. Захід відбувається за підтримки Львівської та Полтавської ОВА і присвячений Дню Незалежності України.

Як повідомляв Укрінформ, з 24 по 27 серпня вперше Національний Сорочинський ярмарок відбудеться у Львові. Рішення про проведення ярмарку у Львові прийняли через те, що майданчик, де раніше був захід, не має укриття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-