Катування у Самбірському ТЦК: двом працівникам повідомили про підозру

Катування у Самбірському ТЦК: двом працівникам повідомили про підозру

Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру заступнику начальника одного з відділів Самбірського районного ТЦК та СП, а також військовослужбовцю-водію цього відділу у катуванні та незаконному позбавленні волі.

Про це інформує пресслужба відомства, передає Укрінформ.

За даними слідства, посадовці незаконно утримували та катували в приміщенні військкомату двох чоловіків - мешканців Харкова та Кривого Рогу, які намагалися незаконно перетнути кордон і потрапити до Польщі.

Читайте також: ДБР затримало двох працівників ТЦК на Львівщині, які знущались над цивільним

Чоловіків затримали прикордонники, склали протокол про порушення правил перетину держкордону і доправили до військкомату для постановки на військовий облік.

У військкоматі обох чоловіків намагались примусити «добровільно» пройти військово-лікарську комісію для подальшої мобілізації, на що вони не погоджувались. Одного з потерпілих утримували в приміщенні військкомату 10 днів, іншого – 7.

Читайте також: У мережі поширили відео, де військові б'ють цивільного в ТЦК на Львівщині - їх відсторонили

19 вересня 2023 року під «наглядом» керівника військовий-водій побив обох громадян. Одного з потерпілих бив руками та ногами по тілу і обличчю, погрожуючи зброєю. Відповідне відео було поширено мережею Інтернет у цей же ж день. Інший чоловік отримав удар у голову.

За даним фактом ДБР розпочало розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-