На Полтавщині викрили адвоката і посадовця вишу, які переправляли через кордон ухилянтів

На Полтавщині викрили адвоката і посадовця вишу, які переправляли через кордон ухилянтів

Фото
Укрінформ
На Полтавщині адвоката та посадовця вишу підозрюють у сприянні незаконному переправленні осіб через державний кордон України й перешкоджанні діяльності ЗСУ.

Про це повідомляє Полтавська облпрокуратура, передає Укрінформ.

pol.gp.gov.ua
Фото: pol.gp.gov.ua

"За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури викрито жінку-адвоката з Полтави та заступника директора інформаційного центру місцевого вищого навчального закладу. Адвокату повідомлено про підозру у сприянні в незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України). Заступникові директора – у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підозрюваним обрали запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту та тримання під вартою.

Фото: pol.gp.gov.ua
Фото: pol.gp.gov.ua

За даними слідства, адвокат за $5,5 тисячі посприяла дружині свого клієнта в оформленні документів щодо встановлення групи інвалідності без проходження медико-соціальної експертизи.

Читайте також: В Одесі викрили злочинну схему видачі «білих квитків» депутатам та їхнім родичам

Наявність таких документів надає право чоловіку супроводжувати особу з інвалідністю під час перетину державного кордону України в умовах воєнного стану.

Заступник директора за винагороду пообіцяв місцевому жителю уникнути мобілізації шляхом зарахування до одного з вишів Полтавщини, в якому він навіть не працював. Вартість довідки про навчання становила 28 тис. грн, які підозрюваний отримав двома частинами.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях триває.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України викрила ще три схеми ухилення від мобілізації у різних регіонах України.

Головне фото з сайту ptv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-