В Одесі вшанували пам'ять загиблих морських піхотинців

В Одесі вшанували пам'ять загиблих морських піхотинців

Фото
Укрінформ
В Україні 16 листопада вшановують пам'ять морських піхотинців, які віддали свої життя, захищаючи країну. Заходи з цієї нагоди пройшли і в Одесі.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба Військово-морських сил Збройних сил України повідомила у Фейсбуці.

Зазначається, що представники командування Військово-морських сил ЗСУ разом із родичами та побратимами полеглих героїв віддали данину пам’яті українським морським піхотинцям.

«Ціну, яку платить Україна за право бути вільною, неможливо нічим виміряти, проте завжди слід про неї пам’ятати», - наголосили у ВМС ЗСУ.

Як повідомлялось, 16 листопада українські морські піхотинці вшановують пам’ять полеглих побратимів, що віддали свої життя у боротьбі з російським агресором.

Раніше професійне свято військовослужбовців морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України відзначали щороку 16 листопада й фактично ця дата була приурочена до дати затвердження Клятви морського піхотинця в 1993 році. Але з 2018 року, відповідно до вшанування на загальнодержавному рівні 100-річчя Української революції, День морської піхоти України відзначають 23 травня.

Читайте також: На Закарпатті вшанували пам'ять загиблих військових 128-ї бригади

Саме в цей день 1918 року гетьман Скоропадський видав указ України по Морському відомству «Про початок формування бригади морської піхоти у складі трьох полків для несення служби».

З часом Командування морської піхоти створило нову традицію, за якою щороку 16 листопада згадують загиблих побратимів, які залишились вірними Клятві морського піхотинця - «Вірні завжди!»

Фото: ВМС ЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-