За і проти Фаріон: біля Львівської політехніки зібрався мітинг

За і проти Фаріон: біля Львівської політехніки зібрався мітинг

Фото
Укрінформ
Сьогодні, 20 листопада, біля Національного університету “Львівська політехніка” влаштували мітинг на підтримку колишньої народної депутатки, професорки Ірини Фаріон.

Як передає кореспондент Укрінформу, біля університету зібралися викладачі кафедри української мови та літератури, львів'яни, які колись навчалися у політехніці. Деякі учасники мітингу прийшли з плакатами «Мова — це зброя» та «Підтримую Ірину Фаріон».

Як повідомляє “Суспільне”, на мітингу були присутні й противники висловлювань та дій науковиці. Зокрема, студенти "Львівської політехніка" заявляли, що не хочуть, аби вона далі продовжувала викладати.

Біля Львівської політехніки зібрався мітинг на підтримку професорки Ірини Фаріон / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

Читайте також: Нацрада перевірить «5 канал» через ефір із Фаріон

Як повідомляв Укрінформ, Фаріон звільнили з посади професорки Національного університету "Львівська політехніка".

Раніше Фаріон звинуватила військових, зокрема бійців "Азову", у тому, що вони спілкуються російською мовою. Її висловлювання викликали обурення в суспільстві.

Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв заявив, що висловлювання Фаріон становлять загрозу національній безпеці, і закликав СБУ перевірити їх.

До цього Фаріон розмістила у своєму Телеграм-каналі скриншот листа зі словами підтримки від студента з Криму Максима Глєбова. При цьому вона не приховала імені хлопця та місто, де він навчається.

Читайте також: Карандєєв - про заяви Фаріон: Українці об'єднуються у спротиві ворогу незалежно від мови

Згодом на проросійському ресурсі "Крымский СМЕРШ" з’явилося відео, на якому Глєбов просить вибачення за лист, який написав Фаріон, та стверджує, що відмовився від своїх поглядів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-