Вибух у сільраді на Закарпатті: суд відправив депутата під варту без права на заставу

Вибух у сільраді на Закарпатті: суд відправив депутата під варту без права на заставу

Укрінформ
Ужгородський міськрайонний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави для депутата, який підірвав гранати у будівлі Керецьківської сільської ради.

Про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області, передає Укрінформ.

«Сьогодні 17 грудня, відповідно до ухвали слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду, було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави щодо 54-річного громадянина України, діючого депутата Керецьківської сільської ради Хустського району Закарпатської області VIII скликання, що підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 258 КК України (терористичний акт)», - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, підозрюваний придбав три вибухові пристрої, схожі на гранати, з метою впливу на ухвалення рішень іншими депутатами під час сесії Керецьківської сільської ради 15 грудня. Коли фігурант справи не досяг бажаного, він, ненадовго залишивши приміщення проведення сесії та повернувшись до зали, дістав з кишень куртки три вибухові пристрої та кинув на підлогу. Унаслідок вибухів тілесні ушкодження різного ступеня важкості отримали 23 особи, присутні в сесійній залі.

Зазначається, що сторона обвинувачення наголосила, що один з потерпілих помер від отриманих ушкоджень, та клопотала про обрання відносно підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави. Сторона захисту та підозрюваний проти задоволення клопотання прокурора не заперечили.

Читайте також: Помер один із постраждалих унаслідок підриву гранат у сільраді на Закарпатті - ЗМІ

Як повідомлялося, 15 грудня під час сесії Керецьківської сільської ради Мукачівського району місцевий депутат підірвав кілька гранат. Постраждали 23 людини включно із підозрюваним. У більшості діагностували осколкові поранення. Учора, 16 грудня, один із чоловіків помер в лікарні від травм.

Підривника затримали. СБУ оголосила йому підозру за ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт).

Під час теракту на засіданні сесії сільради у с. Керецьки постраждав військовий на протезах Василь Штефко, перші дві гранати підривник кинув йому під стілець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-