Підривник із Закарпаття ніколи не був у ЗСУ і оформив догляд за матір'ю, щоб не мобілізували - ОВА

Підривник із Закарпаття ніколи не був у ЗСУ і оформив догляд за матір'ю, щоб не мобілізували - ОВА

Укрінформ
Підривник, що кинув гранати в односельців на сесії сільради в Керецьках, ніколи не служив у ЗСУ та не захищав незалежність і територіальну цілісність країни, натомість із повномасштабним вторгненням оформив опіку над літньою матір'ю, щоб не бути мобілізованим.

Про це на брифінгу в Закарпатській ОВА повідомив заступник голови ОВА Ігор Шинкарюк, передає кореспондент Укрінформу.

"За інформацією, яка у нас є від правоохоронних органів, ця людина ніколи не служила в Збройних силах України та не брала участь у бойових діях для збереження територіальної цілісності та незалежності держави ні під час АТО в 2014 році, ні після повномасштабного вторгнення в 2022 році", - сказав Шинкарюк.

За його словами, підривник свого часу проходив строкову службу в радянській армії, після чого жодного разу не проходив перепідготовку та не поновлював свої дані в центрі комплектації.

Читайте також: Теракт на Закарпатті: 19 постраждалих перебувають у лікарні

"Більше того, з початком вторгнення людина оформила опікунство над своєю літньої матір’ю – це щоб було всім зрозуміло щодо його ставлення до захисту держави", - сказав Шинкарюк.

Повідомляється, що у соцмережах поширюється недостовірна інформація про те, що підривник сільради у Керецьках є військовим та воював в АТО.

Водночас речниця Закарпатської прокуратури Катерина Хижняк зауважила, що підозрюваний перебуває у палаті однієї з лікарень під охороною правоохоронців.

Згодом його переведуть в інший медзаклад, де він перебуватиме у спецпалаті на час лікування.

Коли дозволить стан здоров'я, його переведуть у СІЗО.

Раніше Укрінформ цитував військового на протезах, який постраждав під час теракту в Керецьках, Василя Штефка, що люди, які висловлюють свою підтримку підривнику та називають його військовим та народним месником, тим самим компроментують справжніх військових, які захищають територіальну цілісність країни.

Як раніше повідомляв Укрінформ, 15 грудня у селі Керецьки Хустського району під час засідання сесії сільради один із депутатів кинув на підлогу в залі три гранати, які одразу здетонували. Від підриву гранат постраждало 23 людини включно із підозрюваним. Це 16 чоловіків і 7 жінок віком від 28 до 68 років. Наразі 19 знаходяться в лікарні, троє у важкому стані. Чотирьох сьогодні виписали. Один із поранених помер у лікарні 16 грудня.

Наразі підривника затримали у порядку ст. 208 КПК України (теракт), суд присудив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. Він знаходиться в лікарні під охороною. Досудове розслідування проводять працівники Служби безпеки у Закарпатській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-