Теракт у Керецьках: підсудному можуть збільшити термін до довічного через ще одну смерть

Теракт у Керецьках: підсудному можуть збільшити термін до довічного через ще одну смерть

Ексклюзив
Укрінформ
Смерть ще одного з жертв теракту в Керецьках вплине на кваліфікацію справи та може збільшити термін ув'язнення підсудного до довічного.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомили в Закарпатській обласній прокуратурі. 

"Смерть в лікарні ще одного чоловіка із числа жертв теракту в Керецьках впливає на кваліфікацію справи. Коли ми матимемо експертизи по обох смертях - буде можливість перекваліфікувати на тяжчу частину статті (ч.3) і там ймовірне покарання у вигляді довічного ув'язнення", - повідомила речниця Закарпатської обласної прокуратури Катерина Хижняк. 

Як повідомляється, наразі справу розслідують за ч.2 ст.258 ККУ (теракт). 

Як раніше повідомляв Укрінформ, учора в одній з лікарень Ужгорода помер ще один чоловік, поранений під час підриву гранат на сесії сільради в Керецьках. Це депутат Керецьківської сільради Мирослав Нитка. У нього залишилась дружина двоє дітей. Місяць тому, 16 грудня 2023 року, на другий день після теракту, в Свалявській міській лікарні помер один із поранених під час вибуху. 

Читайте також: Теракт у Керецьках: «до» та «після»

Загалом після вибуху до закладів охорони здоров'я звернулися 23 людини. 

Сам підривник також досі перебуває в лікарні, він був серед тих пацієнтів, чий стан медики оцінювали як важкий.

Як повідомляв Укрінформ, 15 грудня у селі Керецьки Хустського району під час засідання сесії сільради один із депутатів кинув на підлогу в залі три гранати, які одразу здетонували. Від підриву гранат постраждало 23 людини включно із підозрюваним. Це 16 чоловіків і 7 жінок віком від 28 до 68 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-