Проєкт «Опліч» надав понад ₴10 мільйонів грантів для підтримки підприємців Львівщини

Проєкт «Опліч» надав понад ₴10 мільйонів грантів для підтримки підприємців Львівщини

Реклама
Укрінформ
Львівське регіональне партнерство зайнятості «Опліч», створене в межах проєкту Міжнародної організації праці «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні», надало релокованим та місцевим бізнесам понад 10 мільйонів гривень фінансової підтримки.

Це перший проєкт на Львівщині, де грантову підтримку отримали підприємці з різними видами діяльності, юридичні та фізичні особи – підприємці. Про це повідомила Укрінформу голова ГО «Центр «Жіночі перспективи» Любов Максимович.

«Спільне партнерство є ключовим елементом для розвитку регіонального ринку праці. Ми не лише надали грантову підтримку малому і середньому бізнесу, але і провели дослідження потреб ринку праці нашого регіону в умовах воєнного стану. На основі отриманих даних розробили і проводимо короткотермінові курси перекваліфікації для жителів Львівщини. Адже до нас релокувалося понад 200 бізнесів з прифронтових регіонів. Грантодавці виділили 10 млн грн для фінансової підтримки малого та середнього бізнесу у Львівській області. Крім цього, понад 100 тис. грн на кожен стартап для осіб, які  перемогли у конкурсі бізнес-планів», - зазначила Максимович.

Львівське регіональне партнерство зайнятості “Опліч” було створене 2 січня 2023 року задля консолідації зусиль партнерів щодо сприяння вирішенню місцевих потреб у сфері зайнятості, підтримки і розвитку підприємництва, підвищення професійних компетентностей і кваліфікацій місцевих трудових ресурсів, сприяння працевлаштуванню ключових груп населення. До складу партнерства увійшли представники громадських організацій, органів державної влади, об’єднань підприємців, навчальних установ і двох територіальних громад, Львівської та Моршинської. Партнерство сформоване на добровільних засадах і є відкритим для нових учасників.

«Кінцева мета проєкту – зробити так, щоб ринок праці в регіоні розвивався, люди мали відповідну кваліфікацію, а підприємства - можливість для створення нових робочих місць. І основне завдання – це все робити швидко», - наголосила Максимович.

Відтак, у межах допомоги малому та середньому підприємництву було проведено конкурс серед релокованих та місцевих бізнесів на отримання грантової підтримки. Бюджет конкурсу склав 240 тис. доларів США. Було подано 183 заявки, з яких обрали 25 (10 релокованих бізнесів та 15 місцевих). Кожному з переможців надано грантову підтримку - 10 тис. доларів США, на закупівлю техніки, обладнання, інструментів тощо. Підприємства, що отримали гранти, збільшили кількість робочих місць, сприяли зростанню зайнятості, зокрема серед ВПО, жінок та молоді.

Окрім того, в межах конкурсу «Розпочни і вдосконалюй свій бізнес» перемогу здобули 27 осіб з різних громад області, 10 внутрішньо переміщених осіб, 17 місцевих жителів. Кожен із них для ведення бізнесу отримав грантову підтримку до 3 тис. доларів США. Свої бізнес-ідеї молоді підприємці реалізовуватимуть у сфері надання послуг, харчовій та легкій промисловості, деревообробці та меблевій галузі. Для початківців у бізнесі передбачена менторська підтримка від фахівців: надання індивідуальних консультацій, підвищення компетенцій, тренінги.

Як повідомляв Укрінформ, у Львівській області створили цифрову платформу «Опліч» для бізнесу та внутрішньо переміщених осіб (ВПО). На  онлайн платформі розміщена інформація про інвестиційні об’єкти Львівщини, чинні міжнародні та державні програми підтримки  для місцевого та релокованого бізнесу, пропозиції кооперації тощо. Для внутрішньо переміщених осіб - корисні повідомлення щодо пошуку житла на Львівщині, актуальні вакансії, навчальні курси, центри психолого-юридичної підтримки. Є зворотній зв’язок. Адмініструє платформу департамент економічної політики Львівської обласної військової адміністрації.  Приєднатися до цифрової платформи “ОПЛІЧ” можна за посиланням.

Читайте також: На Львівщині презентували цифрову платформу для допомоги бізнесу та ВПО

З початку повномасштабного вторгнення за державною програмою вдалося перемістити на Львівщину 237 підприємств; 200 тисяч осіб евакуювалися з різних регіонів, де ведуться бойові дії, і знайшли прихисток в області.

Виконавчий партнер проєкту - ГО "Центр "Жіночі перспективи".

В межах проєкту МОП «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» за фінансування Міністерства закордонних справ Данії та уряду Німеччини, за підтримки Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Фото надані ГО "Жіночі перспективи"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-