На Харківщині можуть оголосити обов’язкову евакуацію ще з двох громад

На Харківщині можуть оголосити обов’язкову евакуацію ще з двох громад

Укрінформ
На Харківщині через авіаудари можуть оголосити обов’язкову евакуацію зі ще двох громад.

Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону “Єдині новини” повідомив начальник Куп’янської районної військової адміністрації Андрій Канашевич, передає кореспондент Укрінформу.

Обстріли стають все більш хаотичними, інтенсивними, з застосуванням ФАБів, КАБів - і вони летять не тільки по тих населених пунктах, які наближені до лінії фронту, а по тих, які розташовуються вздовж кордону. Це Вільхуватська, Великобурлуцька громади. Ми відзначаємо, що по декілька разів на тиждень такі обстріли там відбуваються. Зараз ми ситуацію аналізуємо, дивимось і будемо приймати відповідні рішення щодо запровадження обов’язкової евакуації”, - сказав начальник РВА.

За його даними, на Куп’янщині вздовж лінії фронту та на прикордонні проживає орієнтовно 10 тисяч людей. Обов'язкова евакуація в районі проводиться на 75% території. Сім із восьми громад частково або повністю підпадають під евакуацію.

Читайте також: Атака дронами по Харківщині: пожежі ліквідували, є постраждалий серед цивільних

Як повідомлялося, обов'язкову евакуацію з Кіндрашівської та Курилівської громад Куп'янського району на Харківщині оголосили у січні.

Фото: ДСНС, ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-