У Луцьку вшанували пам'ять Кобзаря

У Луцьку вшанували пам'ять Кобзаря

Фото
Укрінформ
У Луцьку з нагоди 210-тої річниці від дня народження Тараса Шевченка біля його пам'ятника відбулась акція "Нас гуртують думи Кобзаря". Традиційно на цю акцію лучани принесли свої книги великого поета.

Про це повідомляє Луцька міськрада, передає Укрінформ.

У Луцьку вшанували пам'ять Тараса Шевченка/Фото: lutskrada.gov.ua

"Цьогоріч 9-го березня Україна і світ відзначають 210-ту річницю від дня народження поета, художника та мислителя Тараса Шевченка. З цієї нагоди біля його пам'ятника відбулися урочистості. Культурно-мистецьке дійство мало назву «Нас гуртують думи Кобзаря»", - йдеться у повідомленні.

Вклонитися поетові та згадати його невмируще слово прийшли лучани, які принесли свої книги великого поета. Найдавнішу, 1939 року збірку творів Шевченка, принесла пані Катерина. Охочі процитувати вірші українського класика біля мікрофона.

Читайте також: Сотні луганчан онлайн відсвяткували день народження Кобзаря

Після хвилини мовчання на честь загиблих внаслідок російсько-української війни, представники влади, творчої інтелігенції та громадськості поклали квіти до підніжжя Тараса Шевченка. Серед присутніх - Луцький міський голова Ігор Поліщук, заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт, народний депутат України Ірина Констанкевич.

Згодом учасники студії “Бешкетники” виконали візуально-творчу інтерпретацію окремих віршів великого Пророка. Пісні на слова Шевченка виконували й інші самодіяльні колективи. Також під час заходу присутні активно жертвували кошти на потреби Збройних Сил.

Як повідомлялося, 9 березня виповнюється 210 років від дня народження Тараса Шевченка.

Фото: lutskrada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-