Промисловість Чернігівщини відновилася на 80% - обладміністрація

Промисловість Чернігівщини відновилася на 80% - обладміністрація

Інфографіка
Укрінформ
Економіка Чернігівської області в 2023 році відновила зростання після початку російського вторгнення, але не досягла показників 2021 року - промисловість відновилася лише на 80%.

Про це на брифінгу розповіла директорка департаменту економічного розвитку Чернігівської ОВА Олександра Хомик, передає Укрінформ.

За підсумками 2022 року промисловість області зменшила виробництво майже на чверть, сільське господарство - на 20%, експорт скоротився майже на 40%, а будівництво, крім об’єктів відновлення, практично припинилося.

«Попри такий стан, економіка не лише втрималася, а й з 2023 року почала зростати порівняно з 2022-м. Маємо й реалізацію більш як 40 інвестиційних проєктів, переважно у сільському господарстві. Щодо відновлення промисловості: зростання є, але рівня 2021 року поки не досягнуто (за оцінками, близько 80% від нього)», - сказала Хомик.

За словами директорки департаменту економічного розвитку, із 60 пошкоджених підприємств роботу відновили 95%.

«Важливо те, що бізнес залишається на території області - релокація не стала масовим явищем», - наголосила Хомик.

Вона зазначила, що значно постраждала зовнішньоекономічна діяльність. Обсяги експорту скоротилися на Чернігівщині до 75% від рівня 2021 року, імпорту - до майже 58%.

Дещо змінилася структура експорту; поступово збільшується частка продуктів з високою доданою вартістю, зокрема жирів та олій.

Читайте також: На Чернігівщині 95 виробників молока скористалися швейцарською гуманітарною допомогою

Як повідомляв Укрінформ, керівництво американського штату Міннесота і Чернігівської області підписали лист про взаєморозуміння щодо співробітництва в аграрній сфері, що має на меті збільшити можливості для реконструкції та відновлення економіки українського регіону.

Фото: Чернігівська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-