СБУ затримала депутата «ОПЗЖ» із Дружківки - допомагав ФСБ і чекав окупантів

СБУ затримала депутата «ОПЗЖ» із Дружківки - допомагав ФСБ і чекав окупантів

Укрінформ
Депутату Дружківської міськради на Донеччині від забороненої в Україні партії “ОПЗЖ” повідомили про підозру у колабораціонізмі.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

“Із жовтня 2022 року по березень 2023 року депутат разом із своїм знайомим збирали інформацію військового характеру для ФСБ РФ. Спільники їздили на автівці по місту й околицях та вивідували місцезнаходження підрозділів Збройних Сил України. Виявлені локації депутат фіксував на фото, а відзнятий матеріал його колега передавав своїм "кураторам”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за свою відданість депутат розраховував стати "заступником мера" в окупаційній адміністрації, у разі захоплення міста.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зловмиснику загрожує до 15 років тюрми.

Спільника депутата вже засуджено за колабораційну діяльність до 12 років ув’язнення.

Як повідомили у Службі безпеки України, перш ніж затримати депутата СБУ поетапно задокументувала його злочинну діяльність. 

«Встановлено, що він входив до мережі інформаторів фсб, яку українська спецслужба викрила ще у березні 2023 року. Тоді ж було затримано 4-х його спільників», - зазначили у відомстві.

Найбільшу увагу інформатори звертали на геолокації укріпрайонів, блокпостів та місць можливого зберігання боєприпасів українських захисників.

Читайте також: Проросійський депутат Черкаської міської ради отримав 5 років вʼязниці

Також поплічники ФСБ намагалися відслідкувати рух військових ешелонів та розташування залізничних станцій, на яких розвантажують озброєння ЗСУ.

Крім того, після російських авіаударів зловмисники збирали інформацію про наслідки ворожих «прильотів».

«За наявними даними, окупанти дуже сподівались на розвіддані своїх інформаторів, за допомогою яких планували виявити слабкі місця в обороні Дружківки», - зазначили в СБУ.

Як повідомлялося, СБУ завадила втечі за кордон колишнього народного депутата від забороненої Партії регіонів, який сприяв збройній агресії РФ.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-