У Львові вперше відбулася резиденція для дружин та чоловіків міських голів

У Львові вперше відбулася резиденція для дружин та чоловіків міських голів

Фото
Укрінформ
Дружини та чоловіки очільників українських міст з Харківщини, Херсонщини, Рівненщини та Львівщини зібрались на резиденції ідей у Львові, щоб перейняти досвід соціальних, медичних та культурних проєктів.

Про це повідомляє Львівська міська рада, передає Укрінформ.

«Роль жінки не менш важлива. Мені здається, що у нас все вдалося. Жінки задоволені, в мене також розкриваються нові горизонти, з’являються нові ідеї та думки. Зокрема про Куп’янськ, як місто за 10 кілометрів від фронту, або про Сарни, чи про Скадовськ, який в окупації. А ці жінки переживають все це разом зі своїми чоловіками й, можливо, вони мають якусь ідею, яку хочуть проштовхнути, але не мають в собі впевненості, і ми можемо стати опорою одна одній», – розповіла дружина мера Львова Катерина Кіт-Садова.

Радник міського голови Остап Процик наголосив, що зараз є великий попит на наш досвід роботи з ветеранами, ресоціалізація, створення ветеранських хабів.

Перша резиденція для дружин та чоловіків міських голів. Фото: Р.Балук для Львівської міськради

«Також великий попит є на знання у сфері міжнародної співпраці, бо Львів допомагає усім українським громадам знаходити партнерів закордоном. А іноземним громадам допомагаємо знаходити українських партнерів – це проєкт Cities 4 Cities, який ми почали разом зі шведською асоціацією місцевого самоврядування і німецьким містом Зіндельфінген», – зазначив він.

На першу резиденцію для дружин та чоловіків очільників українських міст до Львова приїхали дружини мерів Куп’янська, Скадовська, Сарнів, Моршина, Стрия та Нового Яричева.

Резиденцію розпочали з участі у загальноміській церемонії прощання з полеглим захисником біля львівської Ратуші. Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев для учасників провів екскурсію середмістям. Розповів про історичну архітектуру та сучасні проєкти, зокрема впровадження доступності у Львові для маломобільних та людей з інвалідністю.

Читайте також: Садовий: розв'язання питання безбар’єрності - це проблема усієї України

Учасниці відвідали дітей у центрі соціальних послуг та реабіліації «Джерело», переселенців у містечку тимчасового проживання «Маріяполіс», ветеранів та пацієнтів реабілітаційного центру UNBROKEN, а також побували у центрі «Незламні матусі» та побачили виставки у мистецьких центрах Львова: Jam Factory Art Center, «Я Галерея Львів» та Львівський муніципальний мистецький центр.

«Я розумію, що після нашої перемоги та після повернення додому потрібно працювати і з психологами, і з людьми, які залишилися зараз в окупації. Я вже планую долучатися до різних проєктів. Невдовзі ми відкриваємо у Львові офіс Херсонщини – Херсон незламний. Я дуже задоволена резиденцією і думаю, що це лише початок. Насправді дружини мерів мають вагу, мають своє слово і повинні його говорити, виходити з тіні наших чоловіків», – сказала дружина міського голови Скадовська Тетяна Яковлева.

Як повідомляв Укрінформ, Садовий презентував на міжнародному саміті мерів у Молдові екосистему UNBROKEN. 11 квітня у молдовському Данчені проходить International Mayors Summit. У цьогорічному саміті під назвою «Розбудова стійких громад через інновації та співпрацю» беруть участь понад 200 очільників міст та громад, у тому числі з Чорткова, Копичинців, Миколаєва, Львова, Хмельницького, Вінниці, а також потенційні інвестори та представники Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-