У ЗСУ викрили «крота», який коригував повітряні удари росіян по Харківщині

У ЗСУ викрили «крота», який коригував повітряні удари росіян по Харківщині

Фото
Укрінформ
Колишнього строковика однієї з військових частин Сил оборони України викрили у співпраці з російською ФСБ й коригуванні ракетно-бомбових ударів по Харківській області.

Про це Служба безпеки України повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

На співпрацю з російською спецслужбою фігурант пішов напередодні звільнення в запас. Пересилку потрібних ворогу геолокацій здійснював у вигляді позначок на ґуґл-карті.

Зловмисник намагався приховано вийти на позиції російських військ, де його мали зустрічати зі знаками розрізнення у вигляді георгіївської стрічки на рукаві. Планувалося, що в подальшому його проведуть до «філії» ФСБ на тимчасово окупованій території Луганської області й тим самим завершать «евакуацію».

Військова контррозвідка СБУ спільно з підрозділами Збройних сил України запобігла втечі ворожого агента. Його затримали біля лінії боєзіткнення на Куп’янському напрямку.

Читайте також: В Одесі затримали агента ФСБ, який готував удари по будівлях СБУ та прокуратури

За даними слідства, до співпраці із загарбниками фігуранта спонукали його батьки, які проживають на тимчасово окупованій території сходу України й перебувають у полі зору російської спецслужби.

Через батьків росіяни домовилися зі строковиком про передачу координат потенційних цілей і запропонували йому план подальшої втечі. Для комунікації використовували анонімні чати в месенджері.

Встановлено, що за наведенням свого поплічника загарбники планували здійснити вогневе ураження цивільної інфраструктури одного з прифронтових міст Харківської області.

Фігуранту оголошена підозра за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України – несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану.

Читайте також: Коригував ракетні удари по Запоріжжю: ексдепутата-комуніста посадили на 15 років

Підозрюваний перебуває під вартою. Йому загрожує до восьми років ув'язнення.

Як повідомляв Укрінформ, у лавах Збройних сил України виявили агента ФСБ, який коригував ракетно-дронові удари по українських позиціях у Донецькій області.

Фото: Служба безпеки України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-