У Слов’янську затримали агентку РФ, яка шпигувала за понтонними переправами ЗСУ

У Слов’янську затримали агентку РФ, яка шпигувала за понтонними переправами ЗСУ

Фото
Укрінформ
Контррозвідка Служби безпеки України затримала російську агентку, яка шпигувала за понтонними переправами через річки у Донецькій області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

У результаті спецоперації в Слов’янську затримали агентку воєнної розвідки РФ, яка збирала розвідувальні дані про передислокацію підрозділів Збройних сил України у напрямку передової.

Передусім вона намагалась виявити понтонно-мостові комплекси та локації, де їх використовують для переправлення важкого озброєння через річки.

Такі відомості потрібні були загарбникам для планування бойових наземних операцій та підготовки повітряних ударів по місцях зосередження особового складу й військової техніки ЗСУ.

Про такі плани агресора СБУ дізналася ще на початковому етапі розвідувальної активності російської агентки. Це дозволило своєчасно убезпечити позиції українських військ.

Також у ході документування фігурантки стало відомо про її куратора з воєнної розвідки РФ. Саме він визначав завдання та платив за виконання своїй поплічниці.

На фінальній стадії спецоперації ворожу агентку затримали у її власному помешканні.

У затриманої вилучили мобільні телефони, на яких вона регулярно змінювала акаунти для законспірованої комунікації з росіянами.

За даними слідства, зрадницею виявилась 25-річна місцева жителька.

Під час тимчасового захоплення селища Ямпіль загарбники дистанційно завербували жінку через її знайомих.

Тривалий час вона перебувала у "сплячому" режимі, але навесні цього року агентку "активували" для розвідувально-підривної діяльності у фронтовому регіоні.

Для виконання ворожих завдань вона обходила місцевість, а також намагалась випитувати потрібну їй інформацію у своїх знайомих.

Читайте також: СБУ затримала російську агентку, яка шпигувала за аеродромами та ППО поблизу Кривого Рогу

Під час обшуків у затриманої також вилучили банківські картки, на які вона отримувала гроші від росіян.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Спецоперацію проводили співробітники СБУ у Вінницькій, Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури.

Читайте також: Російський агент, який наводив ракети на Придніпровську ТЕС, отримав 15 років увʼязнення

Як повідомляв Укрінформ, СБУ затримала у Києві росіянина, який готував ракетно-дронові атаки на пункти базування протиповітряної оборони, зокрема на зенітно-ракетні комплекси NASAMS та Patriot.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-