На столичній станції метро «Звіринецька» встановили нові літери на колійній стіні

На столичній станції метро «Звіринецька» встановили нові літери на колійній стіні

Фото
Укрінформ
На станції метро «Звіринецька» з колійних стін демонтували стару назву «Дружби народів» та встановили два з чотирьох необхідних комплектів нової назви.

Про це повідомляє КП «Київський метрополітен», передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу КМДА.

«У ніч із 1 на 2 травня на станції метро «Звіринецька» з колійних стін демонтували стару назву «Дружби народів» та встановили два з чотирьох необхідних комплектів нової назви», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, один комплект назви станції «Звіринецька» має 13 символів, а вага однієї літери – від 5 до 6 кг. Загалом для цієї станції виготовили 52 символи, які можна встановити лише вночі, коли відсутній рух поїздів та напруга на контактній рейці. Решту написів змонтують в одну з наступних ночей.

На станції метро «Звіринецька» облаштували перші написи на колійній стіні / Фото: КМДА, Любов Голуб’ятнікова

Автором шрифтів для цієї станції став дизайнер, фахівець Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень Богдан Гдаль. Створюючи новий напис, дизайнер відштовхувався від того, що Звіринець – відома ще з часів Київської Русі історична місцевість між Печерськом, Видубичами, Теличкою і Чорною Горою. Тож і шрифт мав бути відповідним.

Читайте також: У Харкові перейменували станції метро «Пушкінська» та «Південний вокзал»

Як повідомили у КМДА, виготовляли історичні шрифти вручну в майстерні «Ливарний двір», яка створила літери й для станцій «Площа Українських Героїв», «Почайна», «Васильківська» та «Голосіївська». Саме ця майстерня стала переможцем торгів на майданчику публічних закупівель Prozorro.

Як повідомлялося, на початку квітня нові літери змонтували на станції метро «Площа Українських Героїв».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-